RJEŠENJA SU U PRIRODI Posjetiteljima se poklanja edukativna šetnja kroz park

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Biološka raznolikost u PP Vransko jezero
Kako su zbog epidemije koronavirusa propali brojni edukativni programi koje provodimo s lokalnim školama, ali i sa školama u Zadru, došli smo do ideje nakon popuštanja mjera da našim posjetiteljima poklonimo edukativnu šetnju kroz park Vransko jezero, koju će ovom prigodom voditi edukatorice Norma Fressel i Maja Bijelić, poručio je Katičin, kazao je Katičin
Edukativni obilazak traje 60 minuta

Koja sve rješenja donosi priroda i bioraznolikost močvare, zainteresirani mogu otkriti ovaj vikend 23/24. svibnja kada povodom proslave važnog Dana biološke raznolikosti Park prirode Vransko jezero časti besplatnim edukativnim vođenjem na drvenoj poučnoj stazi u Ornitološkom rezervatu - uz kupljenu ulaznicu. Edukativno vodstvo održava se danas i sutra u 14:00 sati.
Broj sudionika u edukativnom vodstvu je ograničen pa svi zainteresirani mogu rezervirati svoje mjesto na broj 0912323099 ili mail adresu: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr
Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti s ciljem poboljšanja razumijevanja i jačanja svijesti o pitanjima biološke raznolikosti.
Dok je globalna zajednica prozvana da preispita svoj odnos prema prirodnom svijetu, jedno je sigurno: unatoč svom tehnološkom napretku potpuno ovisimo o zdravim i živopisnim ekosustavima za našu vodu, hranu, lijekove, odjeću, gorivo, sklonište i energiju.
Ovogodišnja tema »Rješenja su u prirodi« naglašava nadu, solidarnost i važnost suradnje na svim razinama s ciljem izgradnje budućnosti života u skladu s prirodom.
Kao i drugi parkovi prirode, tako je Park Vransko jezero, kako je rekao njegov ravnatelj Danijel Katičin, otvorio vrata za posjetitelje još 11. svibnja te se već od prošlog vikenda osjeća dobra posjećenost. Zbog zainteresiranosti posjetitelja, uprava Vranskog jezera došla je do ideje ovaj vikend povodom Dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode, posjetitelje počasti besplatnim edukativnim vođenjem u Ornitološkom rezervatu.
- Kako su zbog epidemije koronavirusa propali brojni edukativni programi koje provodimo s lokalnim školama, ali i sa školama u Zadru, došli smo do ideje nakon popuštanja mjera da našim posjetiteljima poklonimo edukativnu šetnju kroz park Vransko jezero, koju ovom prigodom vode edukatorice Norma Fressel i Maja Bijelić, poručuje Katičin.
Zbog još uvijek sveprisutne opreznosti zbog pandemioje koronavirusa, organiziraju se grupe s po 40 posjetitelja, a obilazak će trajati 60 minuta.
Kako dalje objašnjava Katičin, ulaznice za PP Vransko jezero se kreću po cijeni od 10 kuna za djecu od 7 do 18 godina, dok djeca do 7 godina starosti ulaznicu ne plaćaju, a obiteljska ulaznica neovisno o broju članova obitelji iznosi 50 kuna.
- Imamo organizirano edukativno vođenje u uvjetima pojačane opreznosti po pitanju pandemije, tako da su posjetitelji sigurni jer pazimo i na socijalni razmak, tako da nema nikavih problema, poručuje Katičin, očekujući dobru posjećenost svih generacija.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)