SPECIFIČAN POSAO Jedini zadarski detektiv povlači se »u sjenu«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Detektivsku agenciju Vinka Grgića Sjene preuzima kolega iz Splita
Bilo je tu od ushićenja i veselja do raznih neugodnosti, ali treba ostati profesionalac. Najveća je satisfakcija kad je klijent zadovoljan, ali najčešće znam da je netko drugi u tom procesu postao nezadovoljan, tako da su te situacije višeslojne i rijetko kad crno-bijele. Kao što to, uostalom, i biva u životu, govori Grgić
Zadarski list/Arhiva
Nakon 12 godina Vinko Grgić izlazi iz aktivnog detektivskog posla

Jedini zadarski detektiv Vinko Grgić odlazi iz posla, a njegova agencija Sjena preoblikuje se u d.o.o. i pridružuje splitskoj detektivskoj agenciji Mreža Miroslava Klarice.
Nakon 12 godina aktivnog detektivskog posla, govori Grgić, došlo je vrijeme da izađe iz toga.
- Kao i svaki posao, i posao detektiva ima svoje dobre i loše strane. Bilo je jako zanimljivo, dinamično, ali bilo je i određenih neugodnosti. S ljudima ste u vrlo važnim životnim ili poslovnim trenucima gdje treba ostati profesionalan, ali čovjek je živo biće i teško je u sebi ne suosjećati s onim što prolaze. Bilo je tu od ushićenja i veselja do raznih neugodnosti, ali treba ostati profesionalac. Najveća je satisfakcija kad je klijent zadovoljan, ali najčešće znam da je netko drugi u tom procesu postao nezadovoljan, tako da su te situacije višeslojne i rijetko kad crno-bijele. Kao što to, uostalom, i biva u životu, govori Grgić koji je u svom poslu svašta doživio.
Imao je neugodosti gdje su neki ljudi uhvaćeni na djelu pa su se, recimo dva partnera potukla, a jednom je i sam Grgić dobio po sebi prilikom kontroliranja radi sumnje u ilegalno priključivanje na vodovodnu mrežu.
Grgić je radio u prosvjeti, kao profesor matematike i fizike, zatim u policiji tijekom i nakon rata, bavio se s poslovima ratnog zločina i terorizma, a potom i kriminalitetom te zlouporabom droga... 2009. kao voditelj smjene u dežurstvu PU zadarske odlazi u mirovinu, ali s obzirom da se još osjećao radno sposbnim okušao se u ovom posebnom poslu.
- Na početku su pozivi klijenata najviše bili vezani za ljubavne jade, a poslije su se sve više javljale privatne tvrtka, poduzeća, osiguravateljske kuće, pružao sam podršku tvrtkama u istragama poslovnih partnera kojima su vezani ugovorima, u svrhu zaštite njihovih interesa i slično, priča Grgić, dodajući da se čak i u detektivskom poslu poštuje privatnost i svakako drži do svih zakonskih propisa.
Sad njegov »rajon« preuzima splitski kolega, a Grgić se »povlači u sjenu« - u zasluženu mirovinu.
- Nakon svega mogu reći da mi je apsolutno drago da sam se bavio s ovim poslom, bilo je to veliko životno iskustvo i bio bih zakinut da ga nemam, zaključuje Grgić kojeg će mnogi Zadrani zasigurno dugo pamtiti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)