Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadrani promarširali Savskom

23.05.2021. 07:28


Mladi košarkaši Zadra jučer su u četvrtfinalnom okršaju igranom u Draženovom domu svladali Cibonu rezultatom 89:108 i izborili mjesto na juniorskoj završnici hrvatskog prvenstva. U efikasnoj utakmici s puno koševa Zadrani su dominirali u gotovo svakom aspektu košarkaške igre i došli do vrijedne pobjede u rezultatski savršenoj sezoni. Selinovi momci su slabije ušli u susret što su domaćini iskoristili da otvore utakmicu sa 7:0, no nije trebalo puno čekati da stvari sjednu na svoje mjesto i da mladići s Višnjika na parketu potvrde kvalitetu koju nedvojbeno posjeduju. Zadrani su već do pete minute vratili stvari na početak (14:14), a nedugo potom koševima raspoloženog Tomislava Mihaela Buljana i prešli u vodstvo. "Vukove" je u prvoj četvrtini služio šut za tri poena (5-6), pa se izjednačena igra nastavila sve do početka druge dionice kada su gosti krenuli u veliki nalet.


Dominacija u reketu
Maksim Matulina je dvama polaganjima pokrenuo, a Lovre Stanović tricom dovršio seriju Zadra 0:14 nakon koje je semafor pokazivao ugodnih plus 13 za gostujući sastav. Agresivna obrana Selinovih momaka tjerala je "Cibose" na mnoštvo izgubljenih lopti, a da domaćini u svojim redovima nisu imali nadahnutog Lukšu Buljevića pitanje pobjednika moglo je biti riješeno već do odlaska na veliki odmor. Mladi Zagrepčanin je u prvih 20 minuta ubacio 21 poen, jednako kao i Buljan s druge strane, no razliku je stvarala momčadska igra Zadra koji je u potpunosti dominirao pod obručima i u skoku, uz veliki doprinos igrača s klupe, pa se u nastavak ušlo s 47:62 za momčad iz Donatovog grada. Cibona je nešto bolje otvorila treću četvrtinu te se do ulaska u 24. minutu prišuljala na jednoznamenkasti zaostatak, no bilo je to, pokazat će se, tek kratkotrajno buđenje zagrebačkih momaka. Dvije udarne igle zadarskog sastava Buljan i Brala odbili su nalet domaćina koji su nakon novih rotacija ponovno upali u razdoblje loše igre, pa smo posljednje trzaje "Vukova" vidjeli nakon lijepe solo-akcije Buljevića za 64:72, nakon čega je uslijedio novi "uragan" gostiju.


Novi nalet Zadra
Devet vezanih poena družine s Višnjika nagovijestilo je da ćemo do kraja susreta na parketu gledati samo jednu momčad, što se i obistinilo na samom otvaranju posljednje dionice kada su igrači Marka Selina novom serijom, ovaj put 0:11, otišli na više od 20 poena prednosti i riješili pitanje pobjednika. "Stotku" je tricom slavodobitno probio Stanović šest minuta prije kraja za 72:101, pa smo u samoj završnici gledali rutinsko odrađivanje posla mladih Zadrana koji su upisali novu pobjedu u za sada rezultatski savršenoj sezoni. Najefikasniji u zadarskim redovima bili su Buljan i Matulina s 31, odnosno 17 poena, dok je Cibonu predvodio Buljević s 36 koševa.




CIBONA 89 – ZADAR 108
(29:31, 18:31, 23:25, 19:21)


ZAGREB – Košarkaški centar Dražen Petrović. Bez gledatelja. Suci: Hrvoje Muhvić, Stipe Čačić i Luka Lucin.
CIBONA: Vujović 20, Mirković 5, Buljević 36, L. Kujundžić 4, Linde 15, Ujević, Vučić 2, Periša, Z. Kujundžić, Frančešević 5, Križanac, Mikolčević 2. Trener: Ivan Juran.
ZADAR: Horvat 7, Brala 15, Matulina 17, Beljan, Buljan 31, Klarić, Klarica 16, Sikirić 12, Paponja 4, Stanović 6, Dević Obradović, Zagoršak. Trener: Marko Selin.


Rezultati četvrtfinala
Cibona – Zadar 89:108
Dubrava – Split 68:81
Šibenka – Cedevita J. 70:104
Alkar – Bosco 79:89