U Zadru po prvi put proljetna konferencija Kino mreže

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U organizaciji Kino mreže, Hrvatskog audiovizualnog centra i Kino Zone
Konferencija okuplja neovisne kinoprikazivače, odnosno profesionalce audiovizualnog sektora, voditelje kina, redatelje i producente kako bi podržala njihov daljnji razvoj kroz razgovore, edukacijske programe te filmske projekcije
Kino Zona
Konferencija će trajati do srijede

Proljetna konferencija Kino mreže, odnosno nezavisnih kinoprikazivača po prvi se put održava u Zadru čime se Mreža vraća na mjesto osnivanja sad već davne 2014. godine

Konferencija okuplja neovisne kinoprikazivače, odnosno profesionalce audiovizualnog sektora, voditelje kina, redatelje i producente kako bi podržala njihov daljnji razvoj kroz razgovore, edukacijske programe te filmske projekcije.

Sudjelovat će, između ostalih, i Denis Hladiš, predsjednik Kino mreže te Olja Jakišić, voditeljica Projekta kinoprikazivaštva pri HAVC-u koji institucionalno, programski i tehnološki podržava nezavisna kina.

Bogat program konferencije, u organizaciji Kino mreže, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zajednice udruga Centra nezavisne kulture (Kino Zona, Zadar), odvijat će se u Muzeju II palače, u polivalentnoj dvorani, od ponedjeljka, 23. svibnja, do srijede, 25. svibnja.

Otvorenje je u ponedjeljak u 13 sati, a sudjelovat će Denis Hladiš, predsjednik Kino mreže, Andrej Fric, predsjednik Centra nezavisne kulture i voditelj Kino Zone te predstavnici Grada Zadra i Zadarske županije.

Fokus je na filmskoj pismenosti, a sudionici će podijeliti iskustva i primjere dobre prakse te na taj način pridonijeti korištenju i širenju iste svojim znanjem i savjetima. U skladu s tim, u ponedjeljak u 13:15 sati održat će se razgovor u okviru kojeg će Dana Budisavljević, redateljica filma Dnevnik Diane Budisavljević i Marina Andree Škop, redateljica filma Moj dida je pao s Marsa, uz moderiranje Uroša Živanovića, razgovarati kako povećati gledanost i posjećenost kino programa kroz filmsku pismenost. Zatim, Sanja Zanki Plejić iz Hrvatskog filmskog saveza, Ivana Jakobović Alpeza iz Sedmog kontinenta i Marija Georgiev iz Bacača sjenki predstavit će svoje platforme i svojim itekako vrijednim iskustvima i savjetima predložiti jednostavne načine unaprjeđenja i uvođenja filmske pismenosti u kina.

Također, održat će se radionica analize filma prilikom koje će Ana Đorđić sudionike provesti kroz etape analize na primjeru kratkometražnog filma te predstaviti knjigu Film u školi.

S obzirom na važnost promocije domaćeg filma u našim kinima, prikazat će se dva nova naslova hrvatske distribucije. Projekcija je zatvorena za javnost, ali Zadrani će uskoro imati priliku uživati u domaćim filmskim poslasticama.

Održat će se i redovna i izborna skupština na kojoj će Kino mreža odabrati predsjednika i Upravni odbor. U utorak, 24. svibnja, u 9:30 sati, na rasporedu je predavanje „Uvođenje eura“, aktualna tema koja, razumije se, ne zaobilazi ni kinoprikazivače, koje će održati Mato Željko s ciljem boljeg upućivanja u aktivnosti i politike koje je potrebno poduzeti i kojih se zakonskih rokova treba pridržavati, s naglaskom na prilagodbu kinoprikazivačkih djelatnosti.

Kao i uvijek, sudionici će imati priliku, osim tijekom pomno osmišljenog programa, razmjenjivati iskustva, ideje i znanja i tijekom neformalnog dijela konferencije.

Domaćinstvo Konferencije novi je korak u revitalizaciji kinoprikazivaštva i audiovizualnog sektora grada Zadra i Zadarske županije.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno