Zubčić nastavlja s pitanjma vezanim za bolnicu: "Tko je odgovoran za propuste u vođenju postupka javne nabave?"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Drugi dio
Radovi na zgradi Dnevne bolnice probili su sve moguće rokove. Neki od razloga, kao što su restrikcije u vrijeme epidemije kad je bio ograničen ili u potpunosti zabranjen rad, su potpuno opravdani. No, kašnjenje radova nema samo opravdane razloga
Vedran SITNICA
Ilustracija
Nakon prvog obraćanja javnosti vezanog uz dnevnu bolnicu, županijski vijećnik i predsjednik županijskog SDP-a Jure Zubčić, danas je poslao novo priopćenje u kojem nastavlja iznostiti nelogičnosti. Podsjetimo, u prvom priopćenju izjavio je  kako je izvedena gustoća betona za prostoriju u kojoj treba biti smješten linearni akcelerator manja od one koja je predviđena projektom, dok u novom priopćenju tvrdi da je OB Zadar napravila propust prilikom odabira tvrtke koja će izvoditi radove na zgradi Dnevnih bolnica. Priopćenje pročitajte u nastavku:
 
"[Propustom su izazvali trošak od 70 tisuća kuna u Općoj bolnici Zadar!]
 
Radovi na zgradi Dnevne bolnice probili su sve moguće rokove. Neki od razloga, kao što su restrikcije u vrijeme epidemije kad je bio ograničen ili u potpunosti zabranjen rad, su potpuno opravdani.
 
No, kašnjenje radova nema samo opravdane razloga. Prilikom drugog postupka javne nabave Državna komisija za kontrolu javne nabave postupajući po žalbi Lavčević Zadar poništila je odluku zbog osobito bitne povrede postupka javne nabave. Do tog poništenja je došlo jer je Opća bolnica Zadar propustila zatražiti stanje poreznog duga tvrtke Solida d.o.o. Zbog toga je zadarska bolnica morala platiti 70.781,25 kuna troškova žalbenog postupka tvrtci Lavčević d.o.o.
 
Iznos od preko 70 tisuća kuna je plaćen iz blagajne Opće bolnice Zadar. Za usporedbu, cijena jednog kvalitetnog bolničkog kreveta za pedijatriju je oko 35 tisuća kuna.
 
Zbog cijelog žalbenog postupka došlo je do odgode donošenja odluke o izvođaču te je početak gradnje odgođen za 4 mjeseca zbog očite pogreške Opće bolnice Zadar. Ipak, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje nije utvrdila da je OBZ dijelom odgovorna za odgodu početka radova zbog navedenog propusta iako je očigledno da je zbog njihovog propusta plaćena kazna.
 
U ponovljenom postupku ocjene ponuda, po dostavi dokumentacije koju je naložila Državna komisija za javnu nabavu ponovljena je odluka o odabiru tvrtke Solida d.o.o. iz prosinca 2018, te je ugovor sa slovneskom tvrtkom sklopljen 03.05.2019. godine.
 
Tko je odgovoran za propuste u vođenju postupka javne nabave u Općoj bolnici Zadar?", pita se Zubčić.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)