Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Akciju MK “Beštije” podržalo tri tisuće ljudi

Autor:

22.06.2008. 22:00
Akciju MK “Beštije” podržalo tri tisuće ljudi


Uz više od tisuću motorista te ostalih građana koji su, čim su doznali da sredstva odlaze u humanitarne svrhe svesrdno uplaćivali novac, sigurni smo da ćemo akciju uspješno završiti, kazao je Alen Vimer
Motociklistički klub “Beštije” prošlog je vikenda uspješno završio još jednu u nizu svojih humanitarnih akcija.
Naime, 20., 21. i 22. lipnja u kampu “Punta” na Puntamici organiziran je Međunarodni motosusret na kojemu su uz uobičajena događanja na takvim skupovima, odnosno razne igre i natjecanja s motorima te defile kroz grad, održani i kraći izleti, upoznavanje sa starom jezgrom i znamenitostima grada te rock koncerti. Ovom prilikom kao središnji događaj susreta, u subotu, u večernjim satima je održan koncert grupe “Psihomodo pop”, a sav prihod od cjelokupnog susreta namijenjen je pomoći jednoj zadarskoj obitelji teškog imovinskog statusa.
Darko Kalata je hrvatski branitelj koji je preminuo u veljači ove godine, a iza njega je ostala supruga Laura i troje malodobne djece koji u iznimno neadekvatnim uvjetima žive u podrumu nedovršene kuće. Cilj “Beštija” bio je omogućiti im dostojanstven život i to na svoju inicijativu, a uz pomoć dobrih ljudi, osigurati sredstva za izgradnju kata njihove kuće. S obzirom da je na subotnjem koncertu bilo gotovo tri tisuće ljudi koji su uz žestoke ritmove najpopularnijeg hrvatskog rock benda probudili grad i na noge digli cijelu Puntamiku, “Beštije” su sigurne da se akcija može proglasiti uspješnom, jer, kako ističe Alen Vimer, iz MK “Beštije”, oni su ipak motoristi mekog srca.
– Uz više od tisuću motorista te ostalih građana koji su, čim su doznali da sredstva odlaze u humanitarne svrhe svesrdno uplaćivali novac, i kojima se ovom prilikom zahvaljujem jer bez njih bi bilo nemoguće naš naum pretvoriti u djelo, sigurni smo da ćemo akciju uspješno završiti, kazao je Alen Vimer, i napomenuo kako, s obzirom da prebrojavanje sredstava još uvijek traje, ne može govoriti o kojem je točno iznosu riječ.
Osim rock koncerta, subotnji je događaj “začinila” i Tovareća muzika iz Sali, koji su također, podignuvši atmosferu na Puntamici, pomogli ovu humanitarnu akciju.
Osim sredstava za izgradnju kata kuće obitelji Kalata, potrebu za financijskim sredstvima izazvala je i bolest dvoje njihove djece. Naime, jedno dijete boluje od celijakije, nepodnošljivosti organizma na gluten, što izaziva teško oštećenje sluznice tankog crijeva zbog čega je umanjena resorpcija hrane te je na posebnom režimu prehrane koji je iznimno skup. Uz tu bolnu činjenicu, drugo dijete je rođeno s Downovim sindromom, kromosomskim poremećajem koji sprječava normalan rast i razvoj.
– Trenutačno nam je na umu završiti započeto te ovu akciju što prije provesti u djelo. Nakon toga, odnosno nakon ljeta, bliži se Sv. Luca kad nastavljamo s božićnim darivanjima vrtića “Latica”, darivanjima krvi, raznim posjetima i ostalim akcijama koje i inače provodimo, napomenuo je Vimer.