Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Dilerima propala turistička sezona

Autor:

22.06.2009. 22:00
Dilerima propala turistička sezona


Dvojici dilera iz Brčkog, jednom iz Malinske i jednom iz Županje propao je pokušaj da 2,4 kilograma heroina, 240 grama kokaina i oko 100 grama amfetamina prebace iz Brčkog u Zadar. U uspješnoj, međunarodnoj policijskoj akciji veliku ulogu odigrao je zadarski Odsjek za droge


Gotovo milijun kuna vrijednu drogu namijenjenu zadarskom tržištu zaplijenila je policija u akciji kodnog imena “Zadar II” te uhitila četvoricu osumnjičenih dilera. U istražni centar Županijskog suda u Slavonskom Brodu privedeni su Marijan Begčević-Mičković zvani Manjo (37) i Marijan Begčević (46), obojica iz Brčkog te Benedikt Pindrić (34) iz Malinske na Krku i Nikica Reberski (46) iz Bošnjaka kod Županje. Svi uhićeni osim Riberskog imaju dvojno državljanstvo RH i BiH.
Kako je jučer na konferenciji za novinare objasnio Tihomir Kralj, načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, do informacije o drogi koja je trebala biti prokrijumčarenja iz Distrikta Brčko, policija je doznala na zadarskim ulicama te je još u travnju pokrenuta akcija protiv osumnjičenih švercera. Uz brodsko-posavsku policiju u praćenje krijumčara uključili su se i policajci iz PU primorsko-goranske, PU zagrebačke, PU vukovarsko-srijemske i PU zadarske, a ostvarena je i suradnja s policijom Distrikta Brčko.
– Konačno su 19. lipnja uslijedila uhićenja nakon što su prikupljeni dokazi o sudjelovanju četvorke u krijumčarenju kokaina i heroina iz BiH. Zaplijenjeno je 2,4 kilograma heroina, 240 grama kokaina, oko 100 grama amfetamina, rekao je Kralj, dok je načelnik krim-policije PU zadarske Antun Novoselović dodao kako je oduzet i motor u čijim su tajnim pretincima krijumčari drogu prebacivali preko granice.  
Doznajemo kako je policija u četiri navrata na autocesti Zagreb – Lipovac kod Ježeva, Sredanaca i Babine Grede otkrila drogu, a krijumčarima je oduzeta i nezakonita zarada. Nakon privođenja određen im je 48-satni pritvor, a za danas je zakazano i istražno ročište u Županijskom sudu u Slavonskom Brodu.
U domu prvoosumnjičenog Manje u Dejtonskoj ulici u Brčkom zaplijenjeno je još stotinjak grama heroina i 37 novčanica u apoenima od 100 eura za koje se sumnja da su krivotvorene.
Prema riječima načelnika Kralja ovom akcijom spriječena je specifična priprema dilera za turističku sezonu.