Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

“Duhovi” promiču mototurizam

Autor: Jelica Farkaš

22.06.2009. 22:00
“Duhovi” promiču mototurizam

Foto: Vedran SITNICA



Biogradski Duhovi koji djeluju nešto više od godinu dana osnovali su klub sa 10-ak zaljubljenika u motore, dok on danas broji 40 članova. Biogradski motoristi kroz ova druženja nastoje promicati Biograd kao turističku destinaciju za motoriste


U organizaciji biogradskog Motorističkog kluba Duhovi održat će se 26. i 27. lipnja na prostoru kampa Sveti Dominik u Biogradu na Moru velika motofešta.
Naime, susret motorista prošle je godine bio upriličen na ovom prostoru što se pokazalo kao dobra ideja. Motoristi su za ovakav oblik druženja pokazali izuzetno zanimanje. Stoga se ove godine ozbiljnije prišlo organiziranju susreta.
Kako nam kazao je predsjednik MK Duhovi Drago Ivanović, ovakvi susreti zaljubljenika u motore kojih je i kod nas iz dana u dan sve više osim susreta i druženja imaju za cilj i promicanje kulture vožnje motora te upoznavanje ostalih sudionika u prometu s motorima, točnije njihovim ravnopravnim tretmanom u cestovnom prometu. Biogradski Duhovi koji djeluju nešto više od godinu dana osnovali su klub sa 10-ak zaljubljenika u motore dok on danas broji 40 članova. Biogradski motoristi kroz ova druženja nastoje promicati Biograd kao destinaciju za motoriste jer i za tu vrstu turizma postoje odgovarajući uvjeti.
Naime, kamp Sveti Dominik gdje će se održati i ovogodišnji susret motorista, idealno je mjesto jer se nalazi izvan grada, a ipak blizu, uz sam magistralni pravac.
Ovogodišnje druženje koje je zakazano za 26. i 27. lipnja bit će bez sumnje fešta za pamćenje jer su se organizatori, domaći Duhovi, pobrinuli za dobru zabavu koju, pak, jamče grupe Hard Time, Divlje jagode i Hladno pivo kao i još nekolicina drugih grupa.
Hrana i piće osigurani su uz pomoć sponzora jer je klub neprofitabilna udruga i financira se isključivo iz vlastitih sredstava i donacija.
– Prošle godine bilo je veprovine u kotlu, a što će sve biti ove, neka ostane iznenađenje, kazali su nam domaćini. Svakako je još važno napomenuti da će se defile motora svih sudionika ovogodišnjeg okupljanja održati 27. lipnja u 19 sati na biogradskoj rivi.