Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ob-ra-z ostavio pozitivne tragove

Autor: Z L

22.06.2009. 22:00
Ob-ra-z ostavio pozitivne tragove


Radionica je praćena prikladnim tiskanim materijalom (katalog, plakat i pozivnica) te potporom Grada Obrovca i Zadarske županije na opće zadovoljstvo svih. Sudionici su se razišli sa zajedničkom željom da se ovakav projekt održi i postane tradicionalan


Nakon dvomjesečnog likovnog projekta, odnosno radionice “OB-RA-Z” koji je pokrenut inicijativom umjetničkog para Karoline i Zvonka Čuline te ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Marine Brkić, ovih je dana u izložbenom prostoru učilišta otvorena zanimljiva izložba radova 33 sudionika projekta koji su se predstavili svatko s jedinim svojim reprezentativnim radom.
U programu otvaranja koji je nadahnuto vodio voditelj Radio Benkovca Mihovil Mijo Brkić prvo su nastupili mali glazbenici (također polaznici radionice) Ivana Župan, Enisa Dedić (flauta) te vokalno Anamarija Nekić i to s tri glazbena priloga: “Oj violo”, “Milane, Milane” i “U našeg Marina”.
Potom je sve nazočne srdačno pozdravila ravnateljica učilišta prof. Marina Brkić, a poslije nje je o samom projektu ukratko prozborio i voditelj radionice “OB-RA-Z”, slikar i pjesnik Zvonko Čulina.
Anamarija Nekić je recitirala prikladnu pjesmu i to od Josipe Marjanović “Prijateljstvo”, a potom je voditelj pročitao tekst podrške umjetnika i likovnog pedagoga prof. Borisa Žuže.
Na kraju se uime Grada Obrovca nazočnima obratio Davor Čerkeš, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti te proglasio izložbu otvorenom.
Slijedilo je ugodno druženje na domjenku te razmjena dojmova s ovog jedinstvenog likovnog projekta.
Ovaj likovni projekt, odnosno radionica praćen je prikladnim tiskanim materijalom (katalog, plakat i pozivnica) te potporom Grada Obrovca i Zadarske županije na opće zadovoljstvo svih.
Sudionici, organizatori, voditelji te predstavnici grada i mladi umjetnici i umjetnice razišli su se sa zajedničkom željom da se ovakav projekt održi i iduće godine te da na radost svih prijeđe u tradiciju.