Prijam i priznanje šampionima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Nagrađeni su nakon prijema poslužili pršut, pancetu i šokol, ulje, sir i vino

Ovo je čestitka i zahvala, priznanje i poticaj vama i drugima u našem kraju jer afirmirajući kvalitetom izvorne proizvode našeg kraja doprinosite sebi i svojim obiteljima, ali i gospodarstvu cijele županije, kazao je župan Stipe Zrilić primajući s pročelnikom za poljoprivredu Danielom Segarićem dio ovdašnjih proizvođača izvornih poljoprivrednih proizvoda koji su u ovoj godini ovjenčani prestižnim priznanjima, pretežito na međunarodnim smotrama i sajmovima.

Župan Zrilić time nastavlja dobar običaj, koji je i način prenošenja znanja i poticanja drugih na uključivanje u nešto što postaje zaštitni znak Zadarske županije.

Ivan Gligora (Sirena - mala sirana Kolan), dobio je, nakon niza drugih, i jedno od vrhunskih europskih priznanja - Superior Taste Award, Međunarodnog instituta za degustaciju i kvalitetu u Bruxellesu. Paška sirana Pag, također višestruko nagrađivana, označena je kao šampion kvalitete tvrdih ovčjih sireva za sir Pramenko na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadru, inače jednom od vodećih sajmova poljoprivrede u Europi. Nagrade u Novom Sadu dobila je Pršutana Puntica Vinjerac, kao šampion kvalitete (Dalmatinski pršut). Jurjević vina, dobila su zlatnu medalju za vino Pošip 2006. godine na 15. Međunarodnom sajmu vina i opreme za vinarstvo Zagrebačkog velesajma. Konačno naši proslavljeni maslinari Mate Prtenjača, Ivica Vlatković, Mate i Mladen Dušević i Zdenko i Marin Matešić nagrađeni su zlatnim medaljama na istom Novosadskom sajmu, a Matešići - šamionima kvalitete.

- Raduje me što vas je svaki put sve više na ponos svojih tvrtki ili obrta, ali i podizanju ugleda ove županije. Poljoprivredni potencijal ove županije prepoznajemo kao jedan od naših temelja napretka, a vi ga podižete na razinu koja to čini mogućim. Županija će i dalje pomagati poljoprivredu kroz niz segmenata, od potpora koje uz značajan udjel države dajemo i mi, projekte navodnjavanja, snažne aktivnosti na promociji i afirmaciji kojima pomažemo i vaš plasman proizvoda, do promoviranja i pomoći u dobivanju potpora iz obilnih fondova EU, kazao je Zrilić. Čestitkama i najavi daljnjih zajedničkih aktivnosti pridružio se i Daniel Segarić.

Ivo Gligora zahvalio je u ime nagrađenih i pozvanih.

- Zahvaljujem jer ovo i nama znači poticaj na unaprijeđenju posla koji radimo. Ja mogu više kazati o siru, Paškom siru, jer sam na čelu udruženja paških sirara koji smo pri kraju zaštite našeg proizvoda. Želim i vas uputiti na isti put jer zaštita proizvoda ima višestruko značenje: gospodarsko, osigurava povoljniju cijenu, pravno, jer čuva od krivotvorina, ali i kulturološko-socijalni kroz afirmaciju tradicije i promociju održivog razvoja, rekao je Gligora.

Zdenko Matešić u ime uljara nagrađenih i prepoznatih u Novom Sadu kazao je:

- Slijedi hrpa novih medalja jer mi smo samo segment onog što se događa u ovoj županiji koja je krenula za Istrom i po uzoru na njih, a kako izgleda i stigla ih, zaključio je.

Uslijedilo je kratko neformalno druženje za koje su nagrađeni poslužili pršut, pancetu i šokol, ulje i sir, te vino, sve redom prepoznato i nagrađeno najvišim priznanjima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno