Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vijence u Gračacu postavili samo čelnici HDZ-a

Autor: Boris Kupčak

22.06.2010. 22:00
Vijence u Gračacu postavili samo čelnici HDZ-a


Čelnici HDZ-a Općine Gračac, predvođeni predsjednikom općinskog vijeća Tadijom Šišićem i donačelnikom Tonijem Marčićem, jučer su u povodu Dana antifašističke borbe postavili vijence i zapalili svijeće na spomenike palim borcima NOB-a u Parku Sv. Jurja i na brdu Gradina. Nakon postavljanja vijenca Tadija Šišić je kazao kako su ovo učinili u spomen na antifašiste koji su dali svoje živote u borbi protiv ondašnjih okupatora.
– Danas se obilježava državni praznik Dan antifašističke borbe i treba ga obilježiti kako i spada, jer to je sjećanje na početak organiziranog otpora hrvatskih antifašista okupaciji u Drugome svjetskom ratu. Obzirom da je na području naše općine veliki broj spomenika, odlučili smo se u ime naše stranke i vijeća Općine Gračac postaviti vijence i zapaliti svijeće te odati počast antifašistima, kazao nam je predsjednik općinskog vijeća Tadija Šišić.
Toni Marčić, zamjenik načelnika Općine Gračac i dopredsjednik HDZ-a Gračac kazao je kako mu je žao, jer se nitko od ostalih političara u Gračacu nije sjetio obilježiti ovaj dan.
– Ovo smo učinili iz pijeteta prema antifašističkim borcima, ali žao mi je što se toga nije sjetio nitko drugi. U Gračacu imamo mnoge političke stranke i Savez boraca, a oni nisu mogli ni svijeću zapaliti, kazao je Marčić.