Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

ŠC Višnjik povećao gubitak za 1,3 milijuna kuna

22.06.2012. 22:00
ŠC Višnjik povećao gubitak za 1,3 milijuna kuna


Unatoč uštedi na gorivu i energiji od milijun i pol kuna u odnosu na 2010., ŠC Višnjik je prošlu godinu završio s gubitkom od gotovo 3,7 milijuna kuna


Gubitaš među trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zadra ŠC Višnjik u 2011. je, unatoč uštedi na gorivu i energiji od milijun i pol kuna u odnosu na 2010., povećao gubitak za oko 1,3 milijuna kuna i prošlu je godinu završio s gubitkom od gotovo 3,7 milijuna kuna.
U izvješću kojeg potpisuje direktor Dino Bailo ovo se objašnjava poslovanjem u “vrlo složenim općim gospodarskim tržišnim i financijskim uvjetima koje je karakterizirao opći pad poslovnih aktivnosti, nelojalna konkurencija, složena likvidnosna situacija, oscilacije na segmentu cijena i ostalih obveza koje su dodatno troškovno teretile poslovanje društva”. Izvješće u kojem se navodi i kako je zbog krize bilo manje davanja u najam pomoćnih dvorana za kongrese i sajmove te kako neriješeni vlasnički odnosi s državom nad zemljištem na kojem je izgrađeno zatvoreno plivalište priječe dodatno opremanje i davanje u najam poslovnih prostora, završava općenitom najavom započinjanja s “aktivnostima restrukturiranja i organizacijskim prilagodbama”.
Pregled potraživanja ŠC Višnjik pokazuje i kako je KK Zadar na koncu prošle godine dugovao 3.186.000 kuna, dok je istodobno Grad Zadar dugovao 8,9 milijuna kuna od čega se 437.000 odnosilo na sufinanciranje športskih klubova. Pritom valja napomenuti i kako je koncem prošle godine ŠC Višnjik tužen zbog dugovanja u ukupnom iznosu od 2.529.653 kuna, dok je sudskim putem krenuo u naplatu potraživanja u iznosu od 281.580 kuna.
O izvješćima o radu i financijskom poslovanju trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Zadra, pa tako i o izvješću ŠC Višnjik, raspravljat će se na sjednici Gradskog vijeća zakazanoj za petak.