Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Strava na autocesti: U autobusu poginulo 7 Čeha

22.06.2012. 22:00
Strava na autocesti: U autobusu poginulo 7 Čeha


U stravičnoj prometnoj nesreći koja se jutros oko 4 sata dogodila  kod tunela Krpani na ličkoj strani autoceste poginulo je sedam, a 40-ak ljudi je ozlijeđeno.
Riječ je o češkom autobusu koji se prevrnuo na cesti. Prema informacijama iz PU ličko-senjske, autobus pun čeških turista probio je središnju ogradu na autocesti, prešao u suprotni trak te se prevrnuo na bok. Očevid je u tijeku.
Kako javlja index.hr, ozlijeđene osobe su nakon stradavanja zbrinute u Općoj bolnici Gospić, a tri osobe s najtežim ozlijedama bit će helikopterom prebačene u zagrebački Klinički centar Dubrava čim njihovo stanje to bude dopuštalo. Među teško stradalima navodno se nalazi dvoje djece.
Uzrok prevrtanja autobusa i druge okolnosti trebali bi biti utvrđeni očevidom koji će voditi zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Zdravko Car.
Zbog teške prometne nesreće promet autocestom Zagreb-Split prekinut je od jutros u oba smjera, između čvora Gornja Ploča i čvora Maslenica, izvijestio je Hrvatski autoklub. Prometuje se obilaznicom Sveti Rok-Gračac-Obrovac-čvor Maslenica, javlja index.
USKORO VIŠE