Strava na autocesti: U autobusu poginulo 7 Čeha

Slika korisnika admin
Autor: 
autocesta

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se jutros oko 4 sata dogodila  kod tunela Krpani na ličkoj strani autoceste poginulo je sedam, a 40-ak ljudi je ozlijeđeno.

Riječ je o češkom autobusu koji se prevrnuo na cesti. Prema informacijama iz PU ličko-senjske, autobus pun čeških turista probio je središnju ogradu na autocesti, prešao u suprotni trak te se prevrnuo na bok. Očevid je u tijeku.

Kako javlja index.hr, ozlijeđene osobe su nakon stradavanja zbrinute u Općoj bolnici Gospić, a tri osobe s najtežim ozlijedama bit će helikopterom prebačene u zagrebački Klinički centar Dubrava čim njihovo stanje to bude dopuštalo. Među teško stradalima navodno se nalazi dvoje djece.

Uzrok prevrtanja autobusa i druge okolnosti trebali bi biti utvrđeni očevidom koji će voditi zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Zdravko Car.

Zbog teške prometne nesreće promet autocestom Zagreb-Split prekinut je od jutros u oba smjera, između čvora Gornja Ploča i čvora Maslenica, izvijestio je Hrvatski autoklub. Prometuje se obilaznicom Sveti Rok-Gračac-Obrovac-čvor Maslenica, javlja index.

USKORO VIŠE
Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno