Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

OBNOVA LETOVA Poljski LOT od 4. srpnja ponovno leti za Zadar

23.06.2020. 06:00


Poljski nacionalni avioprijevoznik PLL LOT u najnovijem redu letenja najavio je ponovno pokretanje linija za Hrvatsku od 1. srpnja 2020. godine, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz.
Riječ je o letovima koji će dva puta tjedno povezivati Varšavu sa Splitom i Dubrovnikom, dok će let iz Varšave za Zadar prometovati jednom tjedno.
– Poljska se već godinama nalazi u top pet tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet zbog čega nas ohrabruje vijest o ponovnom uspostavljanju LOT-ovih linija prema Hrvatskoj. Ovakav red letenja bit će na snazi prvih 14 dana srpnja, nakon čega je moguće povećanje broja letova te uvrštenje dodatnih zračnih luka. Poljacima je Hrvatska tradicionalno omiljena ljetna destinacija, osobito Dalmacija koju poljski turisti najčešće posjećuju, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dok je Agnieszka Puszczewicz kazala kako kontinuirano rade na stvaranju novih motiva dolazaka gostiju iz Poljske pri čemu im LOT, koji je zadnjih godina strateški partner Hrvatske turističke zajednice, značajno pomaže. Istaknula je kako su zajedničke promotivne kampanje jako dobro zapažene na poljskom tržištu te se nadaju nastavku te uspješne suradnje.
Dodajmo kako će PLL LOT od srpnja povezivati i Budimpeštu i Dubrovnik, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg, čime će južne hrvatske destinacije biti još dostupnije i mađarskim turistima.
Inače, acionalni prijevoznik Poljske najavio je pokretanje međunarodnih linija od 1. srpnja prema 20 europskih odredišta, uključujući i destinacije u Hrvatskoj.
Kompanija će prvo pokrenuti letove prema Splitu, Dubrovniku i Zadru, dok se uvođenje drugih destinacija (Rijeka i Zagreb) očekuje u drugoj polovici srpnja.
Od 1. srpnja uvodi se linija Varšava – Split, dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, linija Varšava – Dubrovnik, dva puta tjedno, srijedom i subotom, linija Varšava – Zadar (od 4. srpnja.), jednom tjedno, subotom i linija Budimpešta – Dubrovnik (od 4. srpnja.), jednom tjedno, subotom.
Na svim linijama iz Varšave najavljeni su zrakoplovi B737-800 kapaciteta 186 putnika, dok je na liniji Budimpešta – Dubrovnik najavljen zrakoplov tipa Embraer 195 kapaciteta 112 putnika.
Uvođenje linije prema Zagrebu očekuje se od 15. srpnja, dok je nova linija prema Rijeci trenutačno najavljena od 19. srpnja. (ZL/ Croatian Aviation)
 


Ryanair i Luxair uskoro će letjeti za Zemunik


Luxair, nacionalni prijevoznik Luksemburga, najavio je nedavno ponovno uspostavljanje svojih redovnih letova prema destinacijama u Europi. Između ostalih, među prvima se pokreću međunarodne linije prema Hrvatskoj i to prema tri hrvatske zračne luke: Zadru, Splitu i Dubrovniku. Linija Luksemburg – Zadar krenula je 20. lipnja, a održavat će se jednom tjedno, svake subote.
Irski niskocjenovni zrakoplovni prijevoznik, Ryanair, odradio je nedavno dodatne izmjene u svom ljetnom redu letenja i značajno reducirao broj polazaka prema destinacijama u Hrvatskoj. Od 1. srpnja ova će kompanija ponovno letjeti svega 40 posto planiranih letova.
Što se tiče hrvatskih zračnih luka daleko najveći gubitnik novog reda letenja je Zračna luka Zadar koja je i najznačajnija u ovdašnjem poslovanju Ryanaira. Od čak 32 linije najavljene linije u ovosezonskom ljetnom redu letenja, irski avioprijevoznik zadržao je samo deset.