Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dani Rave od 1. do 16. kolovoza

Autor:

22.07.2008. 22:00
Dani Rave od 1. do 16. kolovoza


Udruga mladih otoka Rave ponovno je uspješno organizirala manifestaciju pod nazivom “Dani Rave”, čiji je ovogodišnji planirani program najavljen kao najbogatiji dosad. Naime, “Dani Rave” će se održati od 1. do 16. kolovoza, a cijeli program čiji troškovi iznose više od 133 tisuće kuna financiran je uz pomoć donacija i sponzorstva.
Kako je za sada planirano, 1. kolovoza će se održati otvaranje izložbe natjecanja u amaterskoj fotografiji na temu “Motivi hrvatskih otoka”. Izložba će se održati u staroj školi na Ravi, a podrazumijeva 30 fotografija izabranih od strane stručnog žirija natjecanja u amaterskoj fotografiji. Dan kasnije, 2. kolovoza održat će se koncert klasične glazbe u izvedbi Ivana Šatalića, bas, Ivanica Lovrić, mezzosopran dok je izvođač glazbe maestro Krešimir Batinić na klaviru. Sljedeći dan, 3. kolovoza rezerviran je za “Poetski recital” interpretatora Mirka Šatalića i Davora Božina, izvođač glazbe je maestro Krešimir Batinić na klaviru, dok su autori pjesama Silvana Kružić, Leopold Božin, Davor Božin i drugi.
Nekoliko dana kasnije održat će se znanstveni skup “Rava i maslinarstvo” gdje će na temu “Održivi uzgoj maslina” predavati prof. dr. sc. Đani Benčić i dipl. ing. agronomije Josip Ražov. Znanstveni skup na istu temu održat će se i sutradan, 10. kolovoza, no umjesto samog predavanja, posjetitelji će moći prisustvovati praktičnoj primjeni znanja naučenog prethodnog dana. Ovogodišnji Dani Rave neće proći ni bez sportskih događanja jer će se već 15. kolovoza održati nogometni turnir na kojem će sudjelovati nogometne ekipe sa zadarskog područja, a istog dana, nakon turnira održat će se koncert zabavne glazbe na kojem će posjetitelje zabavljati Gego & Picigin band te grupa Modus. I kao posljednje događanje, 16. kolovoza će se održati kazališna predstava “Vrijeme je za komediju” prema romanu Mira Gavrana.
Inače Udruga mladih otoka Rave, odnosno U.M.O.R., osnovana je 2005. godine s ciljem promicanja aktivnosti mladih na oživljavanje zapuštene otočne baštine, promicanja unaprjeđenja kvalitete kreativnog i stvaralačkog života mladih u mjestu Vela Rava te pomaganja doprinosu ostanka mladih na otoku Ravi u boljem i perspektivnijem okružju. Udruga djeluje na području otoka Rave i broji 20 članova koji su ovoga ljeta krenuli u realizaciju bogatog kulturnog i edukativnog programa kako bi još više poboljšali kvalitetu života na otoku Ravi.