Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Lagani rast turističkog prometa

Autor: Dragana Glavočić

22.07.2008. 22:00
Lagani rast turističkog prometa

Foto: Adam VIDAS



U ovom ugljanskom mjestu je tijekom prvih dvadesetak dana srpnja zabilježeno ukupno 10.000 noćenja što je, kako ističe direktorica TZ općine Kukljica Zlatka Blaslov, izvrsna brojka koja je istovjetna prošlogodišnjoj u ovo doba godine
Budući da je turistička špica upravo otpočela, provjerili smo kakvo je stanje u Kukljici, jednom od poznatijih turističkih odredišta Zadarske županije.
Tako je u ovom ugljanskom mjestu tijekom prvih dvadesetak dana srpnja zabilježeno ukupno 10.000 noćenja što je, kako ističe direktorica TZ općine Kukljica Zlatka Blaslov, izvrsna brojka koja je istovjetna prošlogodišnjoj u ovo doba godine.
Inače, privatni smještaj Kukljice raspolaže s ukupnim kapacitetom od 500 ležajeva.
Lipanj je uobičajeno rezerviran za njemačke goste koji rado ljetuju u Kukljici, dok u srpnju na kukljičku obalu najradije dolaze slovenski gosti. Kao što je općepoznato, u kolovozu na ljetovanje kreću Talijani, značajni broj kojih posjeti i Kukljicu.
– Prošle godine u kolovozu je u Kukljici zabilježeno 3.000 noćenja talijanskih gostiju, a vjerujemo da će se ta brojka reprizirati i ove godine. Važno je istaknuti da iz godine u godinu bilježimo lagani porast broja inozemnih i domaćih gostiju, kazuje Blaslov.
Za ovu je turističku sezonu TZ općine Kukljica u suradnji s udrugom “Krijanca” osmislila bogat zabavni i kulturni program pa su se tako na programu našle večeri uz ribu, vino i pjesmu, izložba fotografija Ante Jaše, radionica izrade siknjica te mnogi drugi sadržaji.
– U subotu 26. srpnja priređujemo večer dalmatinske pjesme i natjecanje u pravljenju fritula te se nadamo da ćemo imati priliku predstaviti na pravi način ovo dalmatinsko mjesta i njegove mještane, istaknula je Blaslov.