Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Videonadzor i zaštitari na Pozdravu suncu

Autor: Nives Rogoznica

22.07.2008. 22:00
Videonadzor i zaštitari  na Pozdravu suncu


– Čujem da Carina nije preuzela onu “wellcome kapunjeru”. Gdje je Carina bila kad su je arhitekti crtali pa da je sad ne želi preuzeti? Što je s devastiranim pločama na Pozdravu suncu i zašto na 20 posto obruba Pozdrava suncu svjetlo ne gori? Dekapitirane su i neke lampice, one koje sliče na rimske nadgrobne artičoke. 20 plosnatih lampica je zdrobljeno. Jesu li to učinili rumunjski kamioni koji ulaze u trajekt?
– Pozdrav suncu i Morske orgulje su se pokazali kao pun pogodak. Stalno vodim neke goste da ih pogledaju, ali čujem da Grad nije preuzeo Pozdrav suncu zbog hortikulture i da Carina nije preuzela onu “wellcome kapunjeru”. Gdje je Carina bila kad su je arhitekti crtali pa da je sad ne želi preuzeti? Što je s devastiranim pločama na Pozdravu suncu i zašto na 20 posto obruba Pozdrava suncu svjetlo ne gori? Dekapitirane su i neke lampice, one koje sliče na rimske nadgrobne artičoke. 20 plosnatih lampica je zdrobljeno. Jesu li to učinili rumunjski kamioni koji ulaze u trajekt? Na Jelačić placu, rekao mi je jedan Zagrepčanin, imaju danonoćnog domara koji nema ovlasti, ali ima mobitel pa ako dođe do problema, zove policiju. Možemo li mi imati domara? pitao je HNS-ov vijećnik Želimir Maštrović na jučerašnjem Aktualnom satu Gradskog vijeća.
– Na Istarskoj obali je sve preuzeto pa i hortikultura, jedino još nije Pozdrav suncu. Za Pozdrav suncu je, u vrijeme devastacije, bio odgovoran izvođač radova. Mi ćemo postaviti i videonadzor, zaštitarske tvrtke imaju i interventne službe, a možemo uključiti i policiju. Što se tiče same obale, u budućnosti tamo neće biti prihvata trajekata, nego će samo dolaziti kruzeri, a paviljon je za sad preuzela Lučka uprava i ona će ga predati Carini, odgovorio je Kolega.
U “osinjak” je dirnuo HNS-ov vijećnik Damir Mišlov, pitajući gradonačelnika što misli o aneksu na zgradi Muzeja antičkog stakla te retorički pitajući “bi li Dubrovčani na Minčeti to napravili”.
Poručujući kako se o ukusima ne raspravlja, Kolega je pozvao Mišlova da, sada nakon što su posađene crnike i nazire se vizura, stane kod pumpe i pogleda prema bedemu.
– Pa, ako i tad budete mislili da nije lijepo, nećemo se složiti. Muzejska kavana s tendom u obliku jedra ubit će monotoniju. Ja bih jedino volio da se u svakom trenutku vidi da je to staklo zeleno. To u ovom trenutku ne možemo, ali pustimo da se projekt završi, kazao je Kolega.
Nestranačka vijećnica s liste SDP-a Erma Ivoš-Nikšić primijetila je kako je gradonačelnik relativizirao Mišlovljevo pitanje, smatrajući da je ovaj zapravo želio upitati kako zgrada Muzeja uopće komunicira s gradskim prostorom, a ne zatražiti njegovo osobno mišljenje o estetici samog objekta. Primijetila je i kako jedne od stuba koje vode na Gradsku tržnicu nemaju ime, dok sam prolaz nema ni asfalt te je zatražila da se razmisli o davanju naziva tih stuba.


Željko Predovan nije više HNS-ov vijećnik
Prije postavljanja vijećničkog pitanja Željko Predovan naglasio je kako više ne nastupa kao vijećnik HNS-a, nego kao samostalan vijećnik te ukazao na problem koji se u posljednje vrijeme vidi na Vidikovcu, odnosno uz Ulicu Hrvatskog sabora gdje u pogled na grad i otoke “upadaju” kamioni s drvima za ogrjev.