Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Čeh pao s balkona apartmana na drugom katu

Autor: Suzana Bandić

22.07.2010. 22:00
Čeh pao s balkona apartmana na drugom katu


Prema priči žene iz susjednog apartmana 34-godišnji je Čeh tijekom noći u apartmana u nekoliko navrata donosio vino i pivo te se zabavljao u društvu više osoba. Hitnu pomoć pozvala je njegova supruga koju je probudio udarac
Svega tri dana nakon što je s balkona stana na prvom katu pao 11-godišnji Zadranin, u četvrtak oko 4.30 sati s drugog kata balkona apartmana u Ulici Vladimira Nazora u Biogradu pao je 34-godišnji Čeh, nakon čega je kolima Hitne medicinska pomoći koju je pozvala njegova supruga, prevezen u Opću bolnicu u Zadru. Prema priči žene iz susjednog apartmana, 34-godišnji je Čeh tijekom večeri i noći u apartman u nekoliko navrata donosio vino i pivo te se zabavljao i pjevao u društvu više osoba. Njegova supruga i malodobno dijete s kojima je boravio u apartmanu su sve to vrijeme spavali, a suprugu je probudio udarac nakon čega je supruga ugledala na podu.
Iako službene informacije o uzroku pada u policiji jučer još uvijek nisu imali, navodno je bilo više očevidaca nezgode koji svjedoče kako je nakon pada s visine oko četiri metra muškarac zapomagao i povraćao.
– Češki državljanin koji je u Opću bolnicu u Zadru zaprimljen oko pet sati s teškim ozljedama hospitaliziran je na Odjelu kirurgije. Izvan je životne opasnosti i njegovo je stanje stabilno – rekao je dr. Dario Nakić, ravnatelj Opće bolnice u Zadru, koji nije htio govoriti o kakvim je ozljedama riječ. Neslužbeno, međutim, doznajemo kako je muškarac pri padu zadobio prijelom lijeve lopatice i kontuzije obiju ruku.
Svega dva dana ranije u Zadru je prelazeći pješački prijelaz nedaleko od Trga Tri bunara pod kotačima osobnog automobila kojim je upravljao 43-godišnji Zadranin nastradala 54-godišnja Tajlanđanka. Ona je nakon objeda u obližnjem restoranu potrčala preko ceste u namjeri da sustigne svoju grupu, no iako su prve informacije bile kako je to učinila neoprezno, nakon dovršenog policijskog očevida policija je protiv Zadranina podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće koja je za posljedicu imala teško ozljeđivanje pješakinje. Policija je, naime, utvrdila kako je muškarac odgovoran za nesreću jer na obilježenom pješačkom prijelazu nije zaustavio svoje vozilo i propustio pješakinju.
Žena je s teškim i po život opasnim ozljedama prevezena u Opću bolnicu Zadar, a potom je otpremljena u Zagreb na koronalni odjel bolnice u Dubravi. Nakon što joj je pružena liječnička pomoć njeno stanje je stabilno te se i ona nalazi izvan životne opasnosti.