Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Priča o Dugom selu

Autor: Jelica Farkaš

22.07.2010. 22:00
Priča o Dugom selu


U prostorijama Zavičajnog muzeja u Biogradu na moru postavljena je izložba fotografija članova udruge Foto kluba Pozitiv iz Dugog Sela. Ovo predstavljanje amaterskih uradaka dugoselskih fotografa amatera upriličeno je u sklopu suradnje dvaju gradova prijatelja, grada Biograda i grada Dugo Selo. Tako se na 40-ak izloženih fotografija pod nazivom “Dugo Selo u fokusu” mogu isčitati prizori iz svakodnevnog života zabilježeni u ovom gradu i okolici, na raznim lokacijama i različitim prigodama.
– Nastojali smo vam približiti ljude, arhitekturu, floru i faunu, prošlost i sadašnjost, te kulturna, sportska i ostala zbivanja u našem gradu i oko njega, jer sve se to isprepliće te ostaje trajno zabilježeno kao dokument, uspomena, sjećanje… kazao je dogradonačelnik Grada Dugo Selo Ivan Gereci. Dodao je pri tome kako se nada da će predstavljanje njihove kulturne baštine ujedno biti doprinos obogaćivanju turističke sezone prijateljskom gradu Biogradu. O radu udruge koja broji 30-ak članova i djeluje tek dvije godine nešto više kazao je njezin potpredsjednik Mario Loborec.
– Članovi naše udruge su ljudi različitih profesionalnih orijentacija i životnih dobi. Entuzijasti koje povezuje strast i ljubav prema fotografiji, a motivirani s istim ciljem – približiti ljude fotografiji i približiti fotografiju ljudima. Uz različite pristupe fotografskoj tehnici, različite tehnike fotografiranja i individualni senzibilitet autora sakupili su svoje radove i sveli ih pod zajednički nazivnik Dugo Selo u fokusu te ju poklonili gradu za njegov 800. rođendan. Veći dio te izložbe ponudili smo na uvid Biograđanima i gostima vašeg grada, kazao je Loborec.
U prigodi otvaranje ove izložbe goste je pozdravio i ravnatelj biogradskog Zavičajnog muzeja Draženko Samardžija, dok je izložbu ispred Gradske uprave otvorio Ivica Stopfer, voditelj odsjeka za gospodarstvo i financije pri Jedinstvenom upravnom odjelu grada Biograda. Uz uzvanike i posjetitelje otvaranju ove izložbe nazočili su i izviđači iz prijateljskog nam grada Dugog Sela.