Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prvi likovni koraci

Autor: Jelica Farkaš

22.07.2010. 22:00
Prvi likovni koraci


Kreativne likovne radionice namijenjene su djeci predškolskog i ranoškolskog uzrasta, a uz domaće mališane one okupljaju i djecu gostiju koji ljetuju u našem mjestu, kazala nam je Klara Eškinja Glavan, direktorica Turističke zajednice općine Sveti Filip i Jakov
Kao i ranijih godina, tijekom ljeta i turističke sezone, a u organizaciji Turističke zajednice, u Svetom Filipu i Jakovu održavaju se već prepoznatljive priredbe namijenjene najmlađima.
Među mnogima najpopularnije su likovne radionice koje se održavaju na otvorenom.
Kako su se takve radionice protekle sezone pokazale kao iznimno zanimljive domaćim i gostima, zaživjele su ove vesele radionice na filipjanskim ulicama i ovoga ljeta.
– Kreativne likovne radionice namijenjene su djeci predškolskog i ranoškolskog uzrasta, a uz domaće mališane one okupljaju i djecu gostiju koji ljetuju u našem mjestu, kazala nam je Klara Eškinja Glavan, direktorica Turističke zajednice općine Sveti Filip i Jakov.
Radionice se organiziraju radi obogaćivanja ponude našeg mjesta kao i za sadržajno slobodno vrijeme djece. Rad se odvija svladavanjem određenih ciljeva, odabirom motiva i tema uz primjenu odgovarajućih likovnih tehnika. Likovna radionica pruža mogućnost svim polaznicima steći temeljna znanja iz crtanja, slikarstva, kiparstva te dizajna.
– Djecu potičemo da učenjem kroz druženje i razmjenu iskustva sami stvaraju svoj likovni prostor te komuniciraju s drugima kroz svoj likovni izraz. Također nastojimo da djeca u radu što više koriste prirodne neoblikovane materijale, trsku, konop, školjke, oblutke, šiške i dr. koji su karakteristični za naš mediteranski kraj, a njihovi radovi su suveniri koje nose kući. Jedna od prednosti ovakvih radionica je i ta što djeci u njihovu kreativnom izričaju mogu pomoći i roditelji, a druženje djece i roditelja dodatna je edukativna nota ovog programa, kazala je Eškinja-Glavan.
Na do sada održanim radionicama djeca su radila okvire s motivima Sv. Filipa i Jakova, ribe, hobotnice, stalke za olovke, vaze, teglice s cvijećem, narukvice i dr.
Zbog velikog zanimanja djece i njihovih roditelja ove radionice održavaju se tri puta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom u 19 sati na trgu ispred Turističko informativnog centra u Svetom Filipu i Jakovu.