Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarski policajci uhvatili Zagrepčane dok su zalijevali plantažu “trave”

Autor: Suzana Bandić

22.07.2010. 22:00
Zadarski policajci uhvatili Zagrepčane dok su zalijevali plantažu “trave”


Provodeći posebne izvide zadarski su policajci u mjestu Zrmanja, nedaleko od Obrovca zatekli dvojicu Zagrepčana dok su zalijevali plantažu s nasadom od ukupno 245 stabljika indijske konoplje
Zadarski policajci bili su ključ u razbijanju narko lanca čime je okončana četveromjesečna operativna akcija policije na suzbijanju zloporabe opojnih droga u kojoj je uhićeno ukupno šest osoba. Oni su, naime, provodeći posebne izvide i praćenja, u utorak, 20. srpnja, u mjestu Zrmanja nedaleko od Obrovca zatekli dvojicu Zagrepčana dok su zalijevali plantažu s nasadom od ukupno 245 stabljika indijske konoplje, nakon čega je na mjestu događaja izvršen očevid.
Stabljike su izuzete i dostavljene na vještačenje, nakon čega je policija uhitila još četvoricu dilera koji su surađivali sa Zagrepčanima.
– Tijekom navedene akcije sveukupno je zaplijenjeno 245 stabljika indijske konoplje, 3 kilograma marihuane, 283 grama heroina i 477 grama laktoze namijenjene miješanju s heroinom zbog povećanja mase. Osim droge zaplijenjene su i dvije digitalne vage, pištolj sa 100 komada pripadajućeg streljiva i 13 mobitela koji su služili za međusobnu komunikaciju vezanu uz preprodaju droge – izvijestila je zagrebačka policija koja je u koordinaciji MUP-a i PNUSKOK-a u razotkrivanju dilerskog lanca osim s policajcima Odjela kriminaliteta droga PU zadarske surađivala i s PU ličko-senjskom i PU istarskom.
Tijekom istrage policajci su temeljem naloga suda pretražili sedam stanova i drugih prostorija na području Zagrebačke županije i Umaga, kao i četiri osobna vozila te 13 mobitela što je rezultiralo uhićenjem šest hrvatskih državljana starosti od 28 do 50 godina koji su, 21. srpnja, uz kaznenu prijavu zbog preprodaje droge prepraćeni u Istražni odjel Županijskog suda u Zagrebu, dok se za jednom osobom iz BiH još uvijek traga.
Policija navodi kako je sva zaplijenjena droga koja na narko tržištu vrijedi oko 400 tisuća kuna bila namijenjena prodaji na ilegalnom tržištu grada Zagreba.