Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Praznik nogometa na prepunom Poljudu

22.07.2011. 22:00
Praznik nogometa na prepunom Poljudu


Sigurno je da maksimalno respektiramo Barcelonu jer radi se o europskom prvaku, najboljoj momčadi na svijetu, ali mojim igračima sam kazao da ne smiju sa strahom ući u utakmicu – kaže trener Krasimir Balakov


Stigao je konačno i taj dan. Subota, 23. srpnja 2011. ući će u povijest Hajduka jer na današnji dan bijeli će odigrati prijateljski susret protiv europskog prvaka Barcelone na Poljudu u povodu stotog rođendana splitskoga kluba. Početak susreta zakazan je za 20.30 sati.
– Bit će to praznik nogometa, nema mjesta nervozi. Sigurno je da maksimalno respektiramo Barcelonu jer radi se o europskom prvaku, najboljoj momčadi na svijetu, ali mojim igračima sam kazao da ne smiju sa strahom ući u utakmicu. Igrači “Barce” su ipak samo ljudi koji imaju jednu glavu i dvije noge, ali koji igraju najbolji nogomet na kugli zemaljskoj. Ne vidim strah u očima mojih igrača – kaže trener Hajduka Krasimir Balakov.
Najavili ste promjene u momčadi?
– Neki su krivo protumačili moju izjavu kada sam kazao da će igrati druga momčad. Bit će nekih promjena, no istrčat će više od 80 posto igrača koji su započeli dvoboj sa Šibenikom. Trebam provjeriti mogućnosti nekih drugih igrača koji su u kadru, a nisu dobili priliku zaigrati i u dvoboju sa Šibenčanima. Naime, neki igrači imaju više, neki manje iskustva. Za mlade igrače koji dobiju priliku bit će to odlična provjera njihovih mogućnosti.
Odlična atmosfera
Što očekujete od dvoboja s europskim prvacima, koji će na Poljudu zaigrati bez nekolicine standardnih igrača, Messija, Danija Alvesa…
– Pročitao sam izjavu trenera Guardiole koji je najavio da će njegova momčad igrati sa sto posto svojih trenutačnih mogućnosti. Hajduk će uzvratiti istom mjerom. Očekujem da odigramo dobro, da nam utakmica otkrije neke dobre, ali i neke loše strane kojih je bilo i protiv Šibenika.
Pribojavate li se rezultatske katastrofe, da utakmica na primjer završi pobjedom Barcelone od 12:0?
– Nemojte se šaliti. Dakako da ćemo voditi brigu o rezultatu, reći da ćemo pobijediti Barcelonu bilo bi presmiono, bez obzira na to što oni neće istrčati u najjačem sastavu. Nemojte me pitati o teškom porazu prije početka utakmice. Takvo pitanje trebali ste ostaviti za poslije susreta, jer ćemo tada vidjeti što je bilo. Atmosfera u svlačionici je odlična, pobjeda nad Šibenikom nam je podigla samopouzdanje. Prije svega očekujem jedan nogometni spektakl na prepunom Poljudu. Mislim da ćemo svi zajedno uživati u lijepoj, zanimljivoj, dopadljivoj utakmici. Utakmica će nam poslužiti kao test uoči idućih ogleda, a prva od njih je sraz protiv engleskog prvoligaša Stoke Cityja u četvrtak u Londonu u  trećem pretkolu Europske lige.
Posjed lopte
U dvoboju sa Šibenikom na premijeri nove prvenstvene utrke imali ste 70 posto posjeda lopte. Bilo bi to lijepo kada biste to uspjeli ponoviti i protiv prvaka Španjolske i Europe?
– Poznato je da je Barcelona momčad kojoj je teško oduzeti loptu, da je gotovo na svakoj utakmici imaju  u svojem posjedu između 60 i 70 posto. Na pripremama smo mnogo radili na igri bez lopte, odnosno kako ju je oduzeti protivniku. Stoga će to biti dobar test za moje igrače da se vidi koliko mogu držati loptu u svojem posjedu, odnosno koliko brzo je mogu oduzeti kada je izgube – zaključio je Balakov.
Najvjerojatniji sastav: Subašić – Oremuš, Vejić, Inoha, Lima – Tomasov, Andrić, Trebotić, An. Sharbini – Vuković, Vukušić.


 VUKUŠIĆ: DAR VJERNIM NAVIJAČIMA




 
Vukušić: Dar vjernim navijačima
 Reprezentativac Hrvatske Ante Vukušić kao i svi njegovi suigrači s nestrpljenjem čeka večernji dvoboj s Barcelonom.
– Igrati protiv Barcelone san je svakog igrača. Nama se san pretvorio u javu jer ćemo imati priliku odmjeriti snagu s europskim prvakom, igračima koje smo do sada gledali samo preko malih ekrana. Bez obzira na to što najbolja momčad na svijetu neće istrčati u kompletnom sastavu, Barca u svojim redovima ima niz kvalitetnih igrača. Pokušat ćemo se suprotstaviti što snažnije, kvalitetnije u skladu s našim trenutačnim mogućnostima. Nema dvojbe da će to biti spektakl kakav Split, Dalmacija i cijela Hrvatska dosada nisu imali prilike vidjeti. Svaka čast ljudima iz kluba koji su uspjeli za stoti rođendan dovesti Barcelonu na Poljud, to je dar koji su naši vjerni navijači zaslužili. Koliko sam imao prilike pročitati, dolaze navijači iz cijelog svijeta, iz Australije, Amerike, Kanade, pa čak navodno i nekoliko navijača Barcelone iz Kine. Sigurno da mi je želja zatresti mrežu najbolje momčadi na svijetu – kaže Ante Vukušić.