U Ninu 11 posto više noćenja

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Marija Dejanović, direktorica ninske Turističke zajednice

Prema podacima ureda Turističke zajednice Grada Nina i direktorice Marije Dejanović, na području koje pokriva administrativno ninska Turistička zajednica, a to su pored Nina još prigradska turistička mjesta Grbe i Ninski Stanovi te polovica Turističkog naselja Zaton (Zaton Holiday Resort), u vremenskom razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine boravilo je 23.374 domaćih i stranih gostiju, ili 3 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Od toga broja domaćih turista je bilo 4.003, dok je stranaca bilo 19.911.

- Svi oni zajedno ostvarili su 167.672 noćenja ili 11 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Domaći gosti ostvarili su 20.389, a strani 144.823 turistička noćenja, istaknula je Dejanović.

 Kad je riječ o privatnom smještaju, treba kazati da su u Ninu, Zatonu, Grbama i Ninskim Stanovima boravila 2.773 gosta s ostvarenih 15.314 turističkih noćenja, što je za 8 posto bolji rezultat od prošlogodišnjeg. Od ove brojke domaći turisti ostvarili su 1.973, a strani 13.341 noćenje.

Što se pak tiče Turističkog naselja Zaton gdje u bogatim i raznovrsnim turističkim sadržajima uglavnom uživaju strani gosti, u navedenom vremenskom razdoblju ostvareno je 16.000 noćenja ili 8 posto više nego lani. Najveći broj ostvarili su gosti iz Danske, Nizozemske, Austrije, Njemačke, Slovenije i tako redom.

Pored ovoga treba kazati da ured Turističke zajednice već nekoliko godina uredno evidentira broj autobusa s kojima turisti dolaze u starohrvatski kraljevski grad Nin tijekom godine. Uglavnom se bilježe autobusi koji koriste parkirališni prostor ispred zgrade Turističke zajednice. U prvih šest mjeseci ove godine u Nin je stiglo preko 300 autobusa koji su dovezli oko 15.000 tisuća domaćih i stranih posjetitelja svih dobi i uzrasta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno