Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Želja nam je što brže napredovati

22.07.2011. 22:00
Želja nam je što brže napredovati


Jako smo zahvalne trenerici Mariji Maziji i svim trenerima s kojima smo radile u Zadru – ističu sada već bivše igračice Zadra


Premda su se u ŽKK Zadar nadali da će uspjeti zadržati dvije stožerne igračice za sljedeću sezonu, vijest o odlasku Ivane Blažević i Glorije Sikirić u Zagreb bila je više očekivana nego iznenađujuća. Glavni grad u ovom trenutku zadarskim sportašima jednostavno nudi više nego što im matični klubovi mogu ponuditi i to je ključni razlog njihova odlaska. To “više” ne odnosi se samo na financijske, već i na neke druge uvjete, koji su važni za razvoj mladih sportaša.
– Nije tajna da smo mogle otići još prošle godine, tako da je zapravo samo bilo pitanje vremena kada ćemo donijeti tu odluku. Posljednjih nekoliko mjeseci smo mnogo razmišljale o toj ponudi, jer nam je Lupa Promotion ponudila jako dobre uvjete, koje nam u Zadru nisu bili u mogućnosti ispuniti. Želja nam je što brže napredovati, a mislimo da ćemo to bolje uspjeti u nekom jačem klubu, gdje ćemo imati mnogo više utakmica s jačim protivnicima – kaže Glorija o razlozima odlaska.
Ivana se nadovezala.
– Privuklo nas je i to što je u Lupi trener Željko Ciglar, koji nas je vodio prije u kadetskoj i sada u juniorskoj reprezentaciji. On je odličan trener, od kojega smo već dosta naučile i mislim da možemo još jako puno.
Nerazdvojne prijateljice imale su i tu sreću da se zajedno prvi put otisnu dalje od rodnoga grada, što će im sasvim sigurno olakšati prilagodbu na novu sredinu.
– Trener Ciglar nas gleda kao tandem i to se sjajno poklopilo, tako da jedna bez druge ne idemo nigdje. U Zagrebu ćemo zajedno živjeti i ići u školu.
Kada je riječ o Zadru, i Glorija i Ivana imaju samo riječi hvale za ljude i atmosferu u klubu.
– Jako smo zahvalne trenerici Mariji Maziji i svim trenerima s kojima smo radile u Zadru. Stvarno nam je bilo odlično trenirati i igrati s našom zadarskom ekipom ovih godina. To razdoblje nikada nećemo zaboraviti i mogu samo reći da ih sve jako puno volimo. Svi oni imaju zasluge što smo došle u priliku da odemo u bolju sredinu.
U klubu su se, unatoč lošoj financijskoj situaciji, ipak nadali da ćete ostati bar još jednu sezonu. Zašto ste se odlučile na odlazak baš sada?
– Odlučile smo otići ove godine jer smatramo da smo spremne za taj novi korak u karijeri. Mislimo da prošle godine nismo bile, ali u Zadru smo iz godine u godinu napredovale i sada je došao pravi trenutak za odlazak u jaču sredinu – za kraj će juniorske reprezentativke, koje će boje Hrvatske braniti na skorašnjem Europskom prvenstvu divizije B u Mađarskoj, gdje će pokušati izboriti plasman u elitnu diviziju.