Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Danijel Kotlar i njegov sin naguravali se sa susjedima u Diklu

22.07.2012. 22:00
Danijel Kotlar i njegov sin naguravali se sa susjedima u Diklu


Sin bivšeg dožupana Danijela Kotlara, Kristijan, u subotu navečer dobio je optužni prijedlog zbog verbalnog sukoba i naguravanja sa starijim bračnim parom u Diklu, a povod za svađu bila su parkirna mjesta


Zategnuti odnosi stanara tzv. Galićevih zgrada na Poljani Dragutina Domjanića u Diklu sa stanarima okolnih privatnih kuća zbog parkirnih mjesta, koja su postala veliki problem otkako je Nikša Milinković radnim strojevima uklonio pristupni put zgradama sa svog zemljišta, kulminirao je u subotu navečer i završio još jednim incidentom.
– Nešto iza 23 sata zaprimili smo dojavu o sukobu više osoba na adresi koju spominjete nakon čega su se tamo uputili policijski djelatnici. Zatekli su četiri osobe u verbalnoj svađi i naguravanju od kojih su s jedne strane bili muškarci u dobi od 52 i 31 godine, a s druge žena i muškarac stari 58 i 59 godina – rekli su nam u dežurstvu zadarskog Operativno komunikacijskog centra PU zadarske navodeći kako je protiv najmlađeg aktera sukoba podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.
Letjele uvrede pa čaše
 U policijskom je zapisniku zabilježeno da je sukob započeo zbog parkirnog mjesta te da je on nakon niza izrečenih uvreda i bačenih dviju čaša i pivske boce prerastao u naguravanje tijekom kojeg je 31-godišnji Zadranin odgurnuo 58-godišnju ženu, a njezinu godinu dana starijem suprugu rukom zahvatio naočale za vid koje su potom pale na tlo i razbile se. Više detalja jučer iz dežurstva OKC-a nismo mogli doznati jer se okolnosti događaja, kako nam je rekao voditelj smjene, još uvijek istražuju.
Neslužbeno, međutim, doznajemo kako su sudionici prepirke i naguravanja u subotu kasno navečer u Diklu bili bivši dožupan Danijel Kotlar i njegov sin Kristijan s jedne strane, te Željko M. i njegova supruga s druge. Sukob je započeo nakon što je mlađi stanar zgrade šutnuo drvenu kutiju koju je njihov susjed tu ostavio s namjerom da spriječi parkiranje pred svojim vratima, na što je reagirao njihov sin. Mladići su se porječkali, nakon čega je stanar zgrade otišao, a bračni par sa susjedima je ostao komentirati kako im je dosta bezobrazluka koji traje već mjesecima i parkiranja gdje tko stigne ne mareći je li riječ o privatnom vlasništvu ili nije. To je razljutilo bivšeg dožupana i njegova sina što su im s balkona zgrade jasno i pokazali. Na njihov verbalni „pljusak” reagirao je Željko M. dobacivši im neka siđu dolje pa im sve to kažu u lice što su otac i sin Kotlar i učinili nekoliko minuta kasnije. Pred kućom su zatekli Željka M. i njegovu suprugu te su se odmah verbalno sručili na njih, no ovi im nisu ostali dužni. Na njihove prijetnje kako će ih ubiti i kako neće dopustiti da im netko tu diže barikade, da to nije njihovo i slično, odgovorili su da ih se ne boje i da ih može biti sram radi svega.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU