Danijel Kotlar i njegov sin naguravali se sa susjedima u Diklu

Slika korisnika admin
Adam VIDAS
Da smo ja i moj sin napravili to što ti ljudi govore da jesmo, obojica bismo sad bili iza rešetaka - Danijel Kotlar

Zategnuti odnosi stanara tzv. Galićevih zgrada na Poljani Dragutina Domjanića u Diklu sa stanarima okolnih privatnih kuća zbog parkirnih mjesta, koja su postala veliki problem otkako je Nikša Milinković radnim strojevima uklonio pristupni put zgradama sa svog zemljišta, kulminirao je u subotu navečer i završio još jednim incidentom.

- Nešto iza 23 sata zaprimili smo dojavu o sukobu više osoba na adresi koju spominjete nakon čega su se tamo uputili policijski djelatnici. Zatekli su četiri osobe u verbalnoj svađi i naguravanju od kojih su s jedne strane bili muškarci u dobi od 52 i 31 godine, a s druge žena i muškarac stari 58 i 59 godina - rekli su nam u dežurstvu zadarskog Operativno komunikacijskog centra PU zadarske navodeći kako je protiv najmlađeg aktera sukoba podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Letjele uvrede pa čaše

 U policijskom je zapisniku zabilježeno da je sukob započeo zbog parkirnog mjesta te da je on nakon niza izrečenih uvreda i bačenih dviju čaša i pivske boce prerastao u naguravanje tijekom kojeg je 31-godišnji Zadranin odgurnuo 58-godišnju ženu, a njezinu godinu dana starijem suprugu rukom zahvatio naočale za vid koje su potom pale na tlo i razbile se. Više detalja jučer iz dežurstva OKC-a nismo mogli doznati jer se okolnosti događaja, kako nam je rekao voditelj smjene, još uvijek istražuju.

Neslužbeno, međutim, doznajemo kako su sudionici prepirke i naguravanja u subotu kasno navečer u Diklu bili bivši dožupan Danijel Kotlar i njegov sin Kristijan s jedne strane, te Željko M. i njegova supruga s druge. Sukob je započeo nakon što je mlađi stanar zgrade šutnuo drvenu kutiju koju je njihov susjed tu ostavio s namjerom da spriječi parkiranje pred svojim vratima, na što je reagirao njihov sin. Mladići su se porječkali, nakon čega je stanar zgrade otišao, a bračni par sa susjedima je ostao komentirati kako im je dosta bezobrazluka koji traje već mjesecima i parkiranja gdje tko stigne ne mareći je li riječ o privatnom vlasništvu ili nije. To je razljutilo bivšeg dožupana i njegova sina što su im s balkona zgrade jasno i pokazali. Na njihov verbalni „pljusak" reagirao je Željko M. dobacivši im neka siđu dolje pa im sve to kažu u lice što su otac i sin Kotlar i učinili nekoliko minuta kasnije. Pred kućom su zatekli Željka M. i njegovu suprugu te su se odmah verbalno sručili na njih, no ovi im nisu ostali dužni. Na njihove prijetnje kako će ih ubiti i kako neće dopustiti da im netko tu diže barikade, da to nije njihovo i slično, odgovorili su da ih se ne boje i da ih može biti sram radi svega.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika diklo
kad ce se rjesiti ovaj problem,i dali se uopce rijesava?, i kojom dinamikom,i dali ovo biti trakavica rijesavanja od 10-tak godina.
Slika korisnika hogar
Rjesit ce se kad stanari konacno upute tuzbu u pravom smjeru - protiv investitora Galica i Grada odnosno onih sluzbi koje su nezakonite gradjevinske dozvole za Galiceve zgrade izdali što je sad pod gradom. Tada ce se poceti rjesavati kako bi dobili neki novi put koji je po zakonu valjan. Ali oni su uporni i hoce tudje do sad 'pravno a sada i stvarno' nepostojeci put a od sad cini se i teren drugih ljudi. Cini se meni da je Vrancic da puno laznih obecanja ,al je vrime da ih policija koja bi trebala cuvati zakon razuvjeri i objasni im konacno sto je tu cije po zakonu. A umjesto da se zakazuju neki trilateralni sastanci policije , gradonacelnika i stanara, policija bi trebala privesti gradonacelnika na obavjesni razgovor kako ovo ne bi eskaliralo. Razloga i prijava protiv njega je i vise nego dovoljno.
Slika korisnika huligan
jel to onaj elitan kvart di žive sve ljute rvatine???