Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Dosadašnji zakupci nisu plaćali

22.07.2012. 22:00
Dosadašnji  zakupci nisu  plaćali


Prostori idu na natječaj jer dosadašnji zakupci nisu uredno podmirivali svoje financijske obveze koje proizlaze iz zakona, odnosno odluke o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora
Grad Zadar raspisao je javni natječaj za  davanje u zakup poslovnih  prostora u ulicama Plemića  Borelli 3 i Don Ive Prodana  9 te Stjepana Radića 26 i  28. Prostori idu na natječaj  jer dosadašnji zakupci nisu  uredno podmirivali svoje financijske obveze koje proizlaze iz zakona, odnosno  odluke o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora.
Poslovni prostor koji se  daje u zakup u Ulici plemića  Borelli 3 veličine je 34 četvorna metra. Početna cijena  za metar četvorni iznosi  četiri eura mjesečno. Prostor se iznajmljuje na rok od  dvije godine, a jamčevina  iznosi 3.100 kuna.
Natječajem je prostor  predviđen za prodajno-izložbenu galeriju umjetničkih slika i drugih umjetnina.
Krojači i trgovci
Za krojačku djelatnost  iznajmljuje se prostor u Ulici don Ive Prodana 9. Prostor je veličine 23 četvorna  metra, a početna cijena iznosi šest eura po metru četvornom. Jamčevina je  3.100 kuna, a prostor se  daje u zakup na dvije godine.
Za trgovinu na malo pretežito hranom, pićima i  duhanskim proizvodima  daju se u zakup prostori u  Ulici Stjepana Radića 26 i  28. Poslovni prostor na broju 26 veličine je 27 metara  četvornih, a onaj na broju  28 ima 28 četvornih metara. U oba slučaja cijena  iznosi osam eura po metru  četvornom. Prostori se iznajmljuju na rok od dvije  godine, s tim da je za onaj  na broju 26 jamčevina  4.900, a za onaj na broju 28,  5.000 kuna.
Pravo sudjelovanja na  javnom natječaju imaju sve  pravne i fizičke osobe, koje  su registrirane za obavljanje navedenih djelatnosti.  Pravo na zakup poslovnog  prostora ima natjecatelj,  koji ispunjava uvjete iz natječaja te uvjete utvrđene  Zakonom o zakupu i prodaji poslovnog prostora i  Odluke o uvjetima i postupku natječaja za davanje  u zakup poslovnog prostora.
Bez povrata novca
Ponuda mora biti  izražena u apsolutnom iznosu u eurima, odnosno  protuvrijednost u kunama  prema srednjem tečaju  HNB-a na dan objave natječaja, i to za metar četvorni mjesečno. Poslovni  prostor se daje u zakup u  viđenom stanju, bez prava  na povrat uloženih sredstava.
Najpovoljniji ponuditelj  kojem bude dodijeljen poslovni prostor, dužan ga je  staviti u funkciju u skladu s  Odlukom Povjerenstva o  dodjeli poslovnoga prostora u zakup. O rezultatima  izbora sudionici će biti izviješteni najkasnije u roku  od 30 dana, od dana javnog  otvaranja ponuda.