Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Šaroliko društvo počelo s treninzima

22.07.2012. 22:00
Šaroliko društvo počelo s treninzima


Šezdeset i šest dana nakon posljednje utakmice prošle sezone, u Košarkaškom klubu Zadar počeli su s pripremama za sljedeću, povratničku sezonu u regionalnoj ligi. Prvo okupljanje momčadi zapravo je zakazano za ponedjeljak, 30. srpnja, a danas se u Dvorani 3 ŠC Višnjik okupila mješovita skupina igrača, manji broj njih pod ugovorom, a veći broj onih, koji se tijekom ovog tjedna žele pokazati i pokušati nametnuti treneru Anti Nazoru. Riječ je o svojevrsnom tjednu otvorenih vrata, što su prakticirali i neki bivši treneri Zadra prije početka „pravih” priprema, ne bi li tu snimili nekoga, tko bi potencijalno mogao doprinijeti igri prve momčadi.
– Ovaj kamp je prva faza naših priprema. Nadam se da ćemo do sljedećeg ponedjeljka iskristalizirati situaciju i onda očekujem mnogo ozbiljniji i konkretniji rad – kazao je Nazor u uvodu okupljenim novinarima, koji su mogli prisustvovati treningu prvih desetak minuta.
 
Pod vodstvom trenera Zadra, njegovih pomoćnika Ante Matulovića i Rajka Vidakovića, te kondicijskog trenera Marija Mandira jučer je treniralo devetnaest igrača.
– Rekli smo da će biti otvorena vrata. Neki su pod ugovorom, neki su željni da se nametnu za sljedeću sezonu, a neki su jednostavno željni treniranja pa zašto ne bismo svima pružili priliku.
Iznenađenje i najstariji u tom društvu je Bariša Krasić, bivši dugogodišnji igrač Cibone. Je li riječ samo o probi ili je po srijedi nešto više?
– Bariša je izrazio želju da se vrati, budući da je imao godinu dana pauze. Riječ je o iskusnom igraču, koji je dugo godina igrao Euroligu i čast nam je što je s nama u ovoj ranoj fazi priprema. To je i poruka mlađim igračima, naročito nekima kojima je bilo ispod časti doći ovdje, da to baš i nije tako.
Do kraja tjedna ova će skupina igrača trenirati dvaput dnevno. Od sljedećeg tjedna većina će potražiti košarkašku sreću negdje drugdje, a u Zadru će ostati smo oni, za koje Nazor smatra da konkuriraju za prvu momčad sljedeće sezone, uz nekolicinu mladih domaćih snaga.
– U ponedjeljak nas sigurno neće dočekati ovoliki broj igrača. Bit će kud i kamo organizacijski drukčije.
Na Višnjiku se okupilo 19 igrača, šestorica aktualnih članova KK Zadar Šime Olivari, Ivan Batur, Ivica Radić, Ante Smolić, David Škara i Lovro Bašić, zatim Zoran Vrkić, prošlosezonski igrač kojemu je istekao ugovor pa Marijan Čakarun, Marino Šarlija i Petar Marić iz Sonik Puntamike, te još petorica Zadrana Jure Škifić (prošle sezone u Zlatorogu iz Laškog), Ivan Mikulić (Križevci), Ivan Novačić (Zagreb), Emilio Banić i Toni Longin. Iznenađenje je bio bivši igrač Cibone s euroligaškim iskustvom, 33-godišnji Bariša Krasić, a našli su se tu i nekadašnji član Zadra Franko Filipović, te Fran Urli (igrao na sveučilištu u SAD-u) i Armin Mazić (juniori Benetton Trevisa).
VIŠE U SUTRAŠNJEM BROJU