Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zebić: “Bod nam je premalo”

22.07.2012. 22:00
Zebić: “Bod nam je premalo”


S obzirom na prikazanu igru, mislim da je rezultat realan. I mi i Osijek smo pokazali premalo, a naravno da se od nas kao domaćina očekivalo više, da više pritišćemo i stvaramo prilike – rekao je Dalibor Zebić


“S obzirom da je prvo kolo i prvenstvo se tek zahuktava, mislim da možemo biti zadovoljni s onim što smo prikazali i mi i Osijek. Nadam se da ćemo se ubuduće dignuti i da će gledatelji gledati bolje predstave”, kazao je na otvaranju konferencije za novinare Josip Bajlo, sportski direktor Zadra, dodajući da je njegov trener Dalibor Zebić izvukao maksimum iz momčadi.
– S obzirom na prikazanu igru, mislim da je rezultat realan. I mi i Osijek smo pokazali premalo, a naravno da se od nas kao domaćina očekivalo više, da više pritišćemo i stvaramo prilike. Međutim, ovo je naša realnost. Ove probleme smo detektirali i prošlih godina, ali u prijelaznom roku nismo uspjeli osvježiti momčad. Znam da je teško pojačati momčad, ali vapimo za osvježenjem i u veznom redu i u vrhu napada. Imamo premalo ofenzivnih igrača. Vidno umorni Osijek nam je dao prostora, ali nismo bili u stanju to iskoristiti. Stvorili smo premalo šansi za domaću utakmicu. Ostaje žal, jer nam je bod u ovom prvenstvu, u ovoj konstelaciji snaga premalo. Međutim, što je tu je. Bili smo svjesni da će biti teško i danas se to potvrdilo. Nadam se da ćemo na sljedećim utakmicama, gdje smo autsajderi, pokazati više i stvoriti više šansi pa i nešto zabiti. Vraća nam se Jolić pa imamo rješenje više u napadu. Prijelazni rok traje do prvi kolovoza i još uvijek se nadam nekom pojačanju. Drago mi je da je publika došla u lijepom broju – prokomentirao je Zebić.
S druge strane, Stanko Mršić, trener Osijeka, imao je nešto više razloga za zadovoljstvo.
– Nula-nula nije popularan rezultat, ali u prvom poluvremenu je bilo dovoljno prilika. Dobro smo stajali na terenu, dobro smo igrali i imali dvije lijepe šanse koje nažalost nismo realizirali. U svlačionici smo se dogovorili da krenemo još jače, bez obzira na utakmicu koju smo imali tri dana ranije i traume protiv Šveđana. Međutim, nije išlo. Zadar je napravio dvije dobre izmjene i izvršio nekakav pritisak. Ipak, imali smo i mi jednu-dvije situacije u kojima smo mogli matirati protivnika. Najbitnije je ne izgubiti prvo kolo, bez obzira igra li se kući ili vani i ovaj bod nam je sigurno potstreh za uzvratnu utakmicu sa Šveđanima, te drugo prvenstveno kolo. Zadru želim sve najbolje, iako će nam svima biti teško. Moramo se još malo pojačati i napraviti sve da ostanemo u ligi. Neće biti jednostavno ali borit ćemo se – istaknuo je bivši trener Zadra.


IZJAVILI SU




ŠIME GRŽAN, IGRAČ ZADRA
– Nismo dobro igrali prema naprijed, a nazad nije bilo loše. Nismo stvarali šanse, uzeli smo na kraju bod, no sigurno ostaje veliki žal za izgubljenih dva boda pošto imamo u sljedećim kolima jako težak raspored.
IGOR BANOVIĆ, IGRAČ ZADRA
– Bila je tvrda i čvrsta utakmica s jedne i druge strane. Nismo uspjeli uzeti tri boda, to je loše. Opet ne možemo na kraju biti nezadovoljni ni sa jednim bodom, jer Osijek nije loša momčad. Morat ćemo bez obzira na težak raspored koji nas očekuje biti puno bolji u narednim utakmicama, posebno na gostovanju u Rijeci. Oni su kiksali u prvom kolu što znači da će biti iznimno teško na Kantridi, ali nećemo se predavati.
JURE JERBIĆ, IGRAČ ZADRA
– Teška utakmica protiv tvrdog protivnika. Bili smo bolji na otvaranju i na završetku utakmice, no zabrinjava srednji dio u kojem smo bili totalno neopasni. Realizacija nije bila dobra, imali smo nekoliko lijepih prilika i nismo ih iskoristili. Žalimo zbog toga, no dobro je da nismo izgubili i moramo pokušati u sljedećim utakmicama pokazati puno bolje lice.
IVAN VARGIĆ, VRATAR OSIJEKA
– Zadar je teško gostovanje i bod sa Stanova je sigurno velika stvar. Bila je i prva utakmica u prvenstvu te nismo znali kakav je Zadar, na kraju možemo biti sretni sa bodom. Mi smo definitivno osjećali umor od utakmice sa Kalmarom, no srećom to nam se nije osvetilo u ovoj utakmici.