Prima se 1.429 novih studenata

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Jučer su na Sveučilištu u Zadru počeli upisi pristupnika na prvu godinu dvopredmetnih preddiplomskih sveučilišnih studija koji su u ljetnom roku ostvarili pravo upisa unutar upisne kvote. Upisi će trajati do 28. srpnja.

Ukupno se prima 1.429 novih studenata na preddiplomskim i integriranim studijima, i to na 17 dvopredmetnih i 15 jednopredmetnih, te dva integrirana studija za učitelje (jedan u Zadru, drugi u Gospiću). Tu je i osam izvanrednih studija, s ukupno 357 mjesta.

Iz Ureda za primjenu ECTS-a i akademsko priznavanje IVK poručuju kako upisna kvota zadnje tri godine raste za pet posto, a ove godine kvotu su povećali studiji kultura i turizam i informacijske znanosti. Novi studij je studij podvodne znanosti i tehnologije koji se izvodi kao redoviti i izvanredni, a jedini studij koji je provodio razredbeni postupak, osim državne mature, bio je jednopredmetni studij povijesti umjetnosti.

Prema podacima od 2. srpnja s kojima Sveučilšte u Zadru raspolaže, najviše prijava imao je studij psihologije, i to 1.297, pojasnila je voditeljica Ureda za primjenu ECTS-a i akademsko priznavanje IVK Paola Bajlo Kalmeta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno