Zbog droge na Zrću privedeno 60 osoba i naplaćeno 140 tisuća kuna kazni

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

U nastavku policijske akcije "INSULA" na otoku Pagu, točnije  na popularnoj plaži Zrće, policija je kroz protekli tjedan privela 60 osoba,  a naplaćeno je i preko 140 tisuća kuna kazni! Naplata dodatnih 135 tisuća kuna očekuje se od ispisanih kazni nakon postupanja Prekršajnih  sudova.

Borbu protiv droge na otoku Pagu u ovogodišnjoj turističkoj sezoni,  pod kodnim imenom "INSULA", Ravnateljstvo policije u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske i Policijske uprave ličko- senjske provodi već peti tjedan, a jučer su izvijestili o rezultatima četvrtog.

Od 14. do 20. srpnja  u "poslu s drogom" uhvaćeno je 13 Hrvata, 10 Talijana, po sedam Austrijanaca i Britanaca, pet Slovaka, po četiri Francuza  i Čeha, dva Poljaka te po jedan Belgijanac, Australac, Izraelac, Irac, Nizozemac, Bosanac, Amerikanac i Španjolac.

Oduzeto im je oko 7 grama hašiša, 18,4 grama kokaina, oko 90 grama  marihuane, 7 jointa, 47 komada MDMA, oko 19,9 grama MDMA, 0,5 grama ketamina te oko 3 grama speeda. Osim što su ostali bez droge, a naplaćene su im i vrtoglave novčane kazne, u svim navedenim slučajevima  policijski su službenici nakon provedenog kriminalističkog istraživanja  protiv počinitelja podnijeli obvezne prekršajne naloge, odnosno optužne prijedloge nadležnim Prekršajnim sudovima.

U proteklom tjednu provedeno je i osam kriminalističkih istraživanja.  Tri zbog sumnje na kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa  drogama, odnosno dilanje. Tri kriminalistička istraživanja su provedena zbog sumnje u  počinjenje kaznenih djela iznuda.  Posljednje kriminalističko istraživanje provedeno je zbog krivotovorenja isprave, a 53-godišnjaka i 36-godišnjaka tereti se da su na teretno  vozilo stavili nepripadajuće tablice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno