Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Aleksandar Bonačić predstavlja 15-ak svjetlopisa

22.07.2016. 22:00
Aleksandar Bonačić predstavlja 15-ak svjetlopisa


U saljskom portu u tijeku je jedan vrijedan likovni eksterijerni postav lako dostupan u večernjim satima šetačima, koji se nakon dnevne vrućine i plaže odluče uhvatiti “bavu friške arije” silaskom na rivu. Zadarski fotograf Aleksandar Bonačić, naime, u sklopu priredbi ovosezonskog Saljskog kulturnog ljeta ovdašnjoj publici podario je novi set svoje umjetničke fotografije naslovljen “Made in Sali”.
U stalnoj potrazi za originalnim i egzotičnim, naprosto što likovnijim ambijentom za postav svojih eksponata, ovoga puta se Bonačić odlučio za rustikalan prostor saljske Peškarije. U tom eksterijeru, koje slovi za jedno od kultnijih mjesnih sastajališta, izložio je 15-ak svjetlopisa mega formata, kojima eksponira konzumentu naoko teško prepoznatljive saljske vizure i situacije.
 Zum Bonačićeva objektiva lucidnom preobrazbom dohvaća fascininatne varijacije otočnih krajobraza, svjetlopisne efekte morskih mijena i ruralnog graditeljstva. Čudesnom impresijom prepoznajemo po njima sva ona otočna svanuća i zalaske sunca, bonace i fortunale na moru, mreže na sušilu i razapeta jedra na vjetru, tajnovit pogled djevojke zagledane na pučinu …
 Ovaj likovni postav u Salima ostvaren je uz svesrdnu potporu lokalne TZO “Dugi otok”, inih čimbenika kulture na otoku, a podupire ga i matična Općina Sali. Zainteresirani mogu ovu izložbu odgledati svake večeri s prvim sumrakom pa do dugo u noć uz “male noćne razgovore”  sa samim autorom, i to kroz cijeli ovaj tjedan sve do 25. srpnja.