Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Trenera nogometaša Zadra ne brine težak poraz u Rijeci

23.07.2018. 16:59
Trenera nogometaša Zadra ne brine težak poraz u Rijeci


Poznata je izjava Miroslava Ćire Blaževića kako je "6:0 veliki rezultat, ali to se još da izdržati, ali 7:0 je posebna blamaža". A što tek reći za 9:1?
– Znali smo s kime igramo i na što smo pristali kada smo odlučili igrati s Rijekom – kaže Dragan Blatnjak, trener nogometaša Zadra koji su u petak navečer na Rujevici doživjeli rezultatski potop. Istina, Rijeka je u završnoj, a Zadar u početnoj fazi priprema. O rasponu kvalitete ove dvije momčadi ne treba trošiti riječi, ali konačan rezultat ipak „bode oči“. Toliko da je pitanje je li „plavima“ trebala baš ovakva utakmica, odnosno zašto se nije igralo s nekim manje kvalitetnim suparnikom?
– Nemam problema s ovakvim utakmicama niti s ovolikom razlikom. Odigrali smo koliko smo mogli i vidljivo je da takvi nismo mogli parirati Rijeci koja je jedna od naših najboljih momčadi. S te strane rezultat mi nije primaran. Vidjeli smo gdje smo u ovom trenutku i ostaje nam još puno rada do početka sezone.
Blatnjak ne strahuje da će igrače poljuljati ovakav poraz.
– To se neće dogoditi. Počeli smo utakmicu sa šest novih igrača, što znači da nam treba i vremena za uigravanje. Vjerujem da će momčad biti potpuno spremna za ono što nas očekuje ove sezone. Rijeka je u svemu tome samo prolazna stanica i zato ne smijemo biti razočarani. Ova utakmica nam samo može pomoći da kad krene sezona budemo u optimalnoj formi.
Sljedeći vikend Zadrani će nastupiti na turniru Marijan Šuto Mrma u Zmijavcima. Tamo ih u prvom nastupu očekuje utakmica sa Šibenikom, a nakon toga finale ili dvoboj za treće mjesto (drugi polufinalni par je Hajduk II – Croatia).
– U Zmijavcima ćemo igrati s klubovima koji su iz našeg ranga, a do tada imamo i cijeli tjedan treninga. Šibenik će biti protivnik po mjeri, momčad koja nas očekuje u Drugoj ligi i siguran sam da ćemo već tada izgledati puno bolje nego u Rijeci – zaključio je Blatnjak.
Zadar je na Rujevici nastupio s devet novih igrača, od kojih je šest na terenu bilo od prve minute. To su vratar Josip Bender koji je došao iz Splita, potom braniči Franko Surać (Zagreb) i Nikola Šalinović, koji je, kao i veznjak Zvonimir Begić stigao iz Croatije Zmijavci. Posljednjih pola godine Šalinović je igrao za drugu momčad Osijeka u Trećoj ligi. Na krilnim pozicijama igrali su Josip Majić (Primorac B.) i Tomislav Renić koji je do sada nastupao u njemačkim nižerazrednim klubovima. U drugom poluvremenu u igru je ušao Ivan Lepinjica, lanjski junior Rijeke kojeg su hrvatski viceprvaci posudili Zadru, a nastupila su i još dvojica lanjskih članova biogradskog Primorca. Riječ je o veznjaku Ivanu Paponji i napadaču Josipu Iveljiću. Za sada klub službeno nije potvrdio angažman nijednog novog igrača, a to se neće ni dogoditi dok se ne potpiše ugovor sa svakim od njih. Do tada moguće je da će netko od novaka i otići u potragu za novom sredinom…


Devetorica otišla
Na prvom treningu na Stanovima su objavili da u odnosu na prošlu sezonu, u momčadi više nema Karla Jurjevića, Marija Jurjevića, Matea Verunice, Matea Rončevića, Marka Grbavice, Valerija Jurića i Branka Čubrila. Njima treba pridružiti i Roberta Viduku te Matea Rončevića koji također ne treniraju sa Zadranima.