Zadarska policija ima pune ruke posla s provalnicima i lopovima

Slika korisnika valentinam
LOPOVSKA POSLA
Najviše "idu" novčanici, novac i nakit
PIXSELL/Ilustracija
Oprezno sa stvarima u gužvama

Zadarska policija evidentirala brojne provale i krađe na svom području, a na meti su uglavnom turisti, ali i domaći.

U petak navečer na Viru, nepoznati počinitelj je provalio u apartman kojeg koriste 20 i 23-godišnjak, odakle je odnio dva mobitela, a materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. S petka na subotu u mjestu Zapužane, nepoznati počinitelj je provalio u skladišne prostorije trgovačkog društva, odakle je otuđio veću količinu električnog kabela. Ovdje se materijalna šteta penje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

U subotu prijepodne u Trogirskoj ulici u Biogradu, nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 41-godišnjaka, odakle je otuđio novac i zlatni nakit, a u Selinama je provalnik iz vozila  u vlasništvu 30-godišnjeg njemačkog državljaninaodnio torbu. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna u oba slučaja.

Jučer poslijepodne u Tribnju-Šibuljni, provaljeno je i u vozilo u vlasništvu 37-godišnjeg Zadranina koji je ostao bez novčanika, a u Sukošanu je provalnik iz kuće u vlasništvu 48-godišnjaka odnio  ručne satove zlatni nakit. Materijalna šteta u prvom slučaju je nekoliko stotina kuna, a u drugom više tisuća kuna.

Osim provala policija je evidentirala i brojne krađe. U subotu tijekom noći u Biogradu, nepoznati počinitelj iz apartmana kojeg koristi 32-godišnjakinji slovenski državljanin odnio je torbicu s novcem i dokumentima. S petka na subotu u Biogradu, nepoznati počinitelj iz hotelske sobe koju koristi 40-godišnja njemačka državljanka odnio je novac.

U subotu prijepodne u Ulici Akcije Maslenica u Zadru, nepoznati počinitelj otuđio novčanik u vlasništvu 73-godišnjakinje, a poslijepodne na Obali kneza Domagoja u Zadru, nepoznati počinitelj ukrao je novčanik u vlasništvu 27-godišnjeg državljanina Rumunjske. Istog dana navečer  na zračnoj luci Zadar, nepoznati počinitelj otuđio je novčanik u vlasništvu 60-godišnjaka.

Od petka do nedjelje u Zatonu, nepoznati počinitelj je odnio je dijelove s prikolice za brodicu u vlasništvu 41-godišnjeg državljanina Njemačke.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno