Novčana nagrada i OPG-u Josip Kulaš iz Polače

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
Podravka za uspješnu suradnju nagradila OPG-ove s ukupno 100.000 kuna
Tijekom 2019. godine Podravka će od OPG-ova hrvatskih branitelja, svojih kooperanata otkupiti preko 10.000 tona voća, povrća, žitarica i uljarica, rekao je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke
Podravka
Čelnici Podravke, ministar Medved i nagrađeni OPG-ovci

Temeljem Sporazuma s Ministarstvom hrvatskih branitelja u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe industrijske prerade za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Podravka je tijekom 2018. godine ostvarila suradnju sa 16 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u vlasništvu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Kao zahvalu na uspješnoj suradnji i poticaj za njen nastavak, predstavnicima ovih OPG-ova Podravka je u ponedjeljak u Koprivnici uručila novčane nagrade, za što je izdvojila ukupno 100 tisuća kuna.

Dodjeli nagrada, uz predstavnike branitelja vlasnika OPG-ova i Podravke, prisustvovali su i Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, Nevenka Benić, državna tajnica Uprave za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, Marijana Tkalec, načelnica Sektora za skrb o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata te voditelji Referalnih centara zadruga hrvatskih branitelja.
Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, ovom je prilikom istaknuo kako su iznimno zadovoljni suradnjom sa zadrugama hrvatskih branitelja i OPG-ovima koji su u Podravki prepoznali sigurnog i kvalitetnog partnera u otkupu njihovih poljoprivrednih proizvoda, a ovim nagradama tu suradnju želimo dodatno osnažiti.
- Ove ćemo godine od naših kooperanata hrvatskih branitelja otkupiti preko 10 tisuća tona voća, povrća, žitarica i uljarica, a naš je cilj daljnje povećanje udjela domaće primarne sirovine u gotovim proizvodima. Pozivamo stoga i druge zadruge hrvatskih branitelja i OPG-ove da se uključe u ovaj projekt suradnje, kazao je Pucar, dok je ministar Medved naglasio kako se zahvaljuje Podravki što na ovaj način pruža podršku hrvatskim braniteljima, osnažuje njihovo zapošljavanje te zajedno s njima doprinosi razvoju domaće poljoprivredne proizvodnje.
Ministarstvo hrvatskih branitelja će, dodao je, zajedno s predstavnicima Podravke nastaviti aktivno raditi na edukaciji zadruga hrvatskih branitelja o značaju i vrijednosti uključenja u projekt suradnje s Podravkom.
Za uspješnu suradnju u 2018. godini, Podravka je nagradila sljedeće OPG-ove hrvatskih branitelja: OPG Tomislav Rupčić, OPG Tomislav Kolar, OPG Juro Pratljačić, Obrt Williams,OPG Kurtušić Željko, OPG Tomislav Šakota, OPG Tomašević, PG Soldo Borislav, OPG Josip Kulaš, OPG Zlatica Pezić, OPG Fišer, OPG Jurišić Nada, OPG Ivan Tubić, OPG Vlahek, OPG Kotur i OPG Merić Mladen.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno