Bibinje otkupile nekretninu od gotovo 16.000 kvadratnih metara

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
OPĆINSKA KOMUNALNA TVRTKA PREUZELA VRIJEDNU NEKRETNINU NEKADAŠNJE PLINARE
- Bilo je više razloga da se javimo na natječaj. Jedan od razloga je svakako organizacijska potreba da komunalac bude na jednom mjestu. Tvrtka je odavno premašila gabarite garaže bivšeg DVD-a, a također je neprimjereno da Uprava bude u prostorijama mjesne mrtvačnice – govori nam direktor komunalne tvrtke Bibinjac John Ivan Krstičević
Općina Bibinje
Bibinje je dobilo vrijedno zemljište

Na javnom natječaju u listopadu prošle godine, INA d.d. raspisala je prodaju svojih nekretnina diljem države. Općina Bibinje odlučila je otkupiti vrijedno zemljište, te su preko komunalne tvrtke Bibinjac, poslali ponudu za kupovinu nekretninu tzv. Plinare. Nekretnina se prostire na gotovo 16.000 metara kvadratnih, a uključuje i upravnu zgradu, skladište, pomoćne objekte.

Uprava INA-e je u travnju ove godine, donijela odluku o prihvaćanju ponude od strane bibinjske komunalne tvrtke Bibinjac, te se početkom svibnja pristupa potpisivanju ugovora. Cijeli posao se zaključuje prošli tjedan, kad se isplaćuje predmetna nekretnina.

- Bilo je više razloga da se javimo na natječaj. Jedan od razloga je svakako organizacijska potreba da komunalac bude na jednom mjestu. Tvrtka je odavno premašila gabarite garaže bivšeg DVD-a, a također je neprimjereno da Uprava bude u prostorijama mjesne mrtvačnice – govori nam direktor komunalne tvrtke Bibinjac John Ivan Krstičević. 

Vrijedno zemljište nalazi se nasuprot nekadašnje željezničke stanice, a od mora je udaljeno svega 150 metara što ovo zemljište čini još atraktivnijim.

 - Motiv koji je sigurno bio od krucijalne važnosti jest onemogućavanje revitalizacije plinskih ili kemijskih postrojenja. Mislim da smo na ovaj način takve varijante trajno onemogućili – kaže nam načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija.

Cijeli posao oko kupovine predmetne nekretnine snažno je podržalo i Općinsko vijeće koje je čak u tri navrata donijelo jednoglasne odluke.

- Ovakav posao se ne može napraviti bez snažne podrške Općine, pa moja zahvala u prvom redu ide načelniku Općine Brunu Bugariji koji je beskompromisno prihvatio ideju o kupnji „plinare“. Također se moram zahvaliti i Općinskom vijeću na jedinstvenom stavu po ovom pitanju. Zahvaljujem se i ministru financija Zdravku Mariću koji je dao suglasnost Općini Bibinje za jamstva komunalnom poduzeću – nastavlja direktor Bibinjca, Krstičević.

- Općina će svakako nastojati iskoristiti prostor koji će biti u funkciji mjesta. U tom pogledu svakako će se konzultirati i urbanistička struka kako bi taj prostor na što bolje mogući način bio iskorišten – odlučan je načelnik Bugarija.

Ono što slijedi nakon primopredaje objekta od strane Uprave INA-e, su radovi na adaptaciji postojećeg objekta i kako nam je rekao direktor komunalne tvrtke do jeseni ulazak njegovih djelatnika u nove prostorije. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno