Zajednička ulaznica za sedam zaštićenih prirodnih područja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
Od NP Plitvička jezera do NP Paklenica
S obzirom na to da Nacionalni park Plitvička jezera godišnje posjeti 10% svih turista koji posjete Republiku Hrvatsku, namjera je uz pomoć njegovog popularnog brenda na održiv način brendirati ostatak destinacije koji je turistima manje poznat, a također bogat prirodnim ljepotama
Zvonko Kucelin
Paklenica - mamac za penjače

Motivirani prošlogodišnjim uspjehom, Klaster Lika Destination i zaštićena prirodna područja u destinaciji Lika formirali su zajedničku ulaznicu destinacije Lika s ciljem poticanja duljeg zadržavanja turista u destinaciji te brendiranja destinacije Lika kao destinacije zaštićenih prirodnih područja, saznajemo putem portala hrturizam.hr

S obzirom na to da Nacionalni park Plitvička jezera godišnje posjeti 10% svih turista koji posjete Republiku Hrvatsku, namjera je uz pomoć njegovog popularnog brenda na održiv način brendirati ostatak destinacije koji je turistima manje poznat, a također bogat prirodnim ljepotama. Time bi se ponudio dodatni kvalitetni sadržaj za turiste, samim time se i podiže zadovoljstvo gostiju, gosti bi se duže zadržali u Lici, a na kraju bi se i povećala turistička potrošnja.

Kupnjom ulaznice destinacije Lika posjetiteljima će biti omogućen ulaz u sljedeća zaštićena područja prirode: u Nacionalnom parku Plitvička jezera ulaz u park, prijevoz elektrobrodom i panoramskim vlakom u okviru odabranog programa razgledavanja i osiguranje posjetitelja, u Nacionalnom parku Paklenica jedan dan obilaska Nacionalnog parka, u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit jedan posjet Kući Velebita i posjet Parku za tri uzastopna dana, u Parku prirode Velebit ulaz u značajni krajobraz – uvalu Zavratnica, u Pećinskom parku Grabovača obilazak špilje Samograd uz stručnog vodiča te obilazak parka, u Baraćevim špiljama 60 minuta obilaska uz pratnju stručnog vodiča te u Hrvatskom centru za autohtone vrste riba i rakova krških voda posjet centru, podjelu Knjižice znanja, gledanje poučnog filma o regiji Gacka, mikroskopski pregled tkiva ribe, prolazak poučnom stazom fauna Gacke, obilazak Pećine, pogled na Gacku dolinu s vidikovca.

Uz navedeno, ulaznica obuhvaća i obilazak Memorijalnog centra "Nikola Tesla" Smiljan.

Po jedinstvenoj cijeni od 300 kuna za odrasle te 200 kuna za djecu (7-18), moći ćete posjetiti osam ulaza u razdoblju od 15. srpnja do 31. listopada 2019., a ulaznica je dostupna na prodajnim mjestima u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)