Grad Zadar daje potpore postojećim i budućim nositeljima oznake HOP

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Pomoć otočnim proizvođačima
Ukupni iznos po javnom pozivu utvrđen je u proračunu Grada Zadra za 2020. godinu u iznosu od 30 tisuća kuna. Za ishođenje ili obnovu oznake HOP dodijelit će se najviše do tri tisuće kuna, a za sudjelovanje nositelja oznake HOP na sajmovima i manifestacijama najviše četiri tisuće kuna po korisniku
Grad Zadar za ovu svrhu ima ukupno 30 tisuća kuna

Grad Zadar, UO za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, 20. srpnja objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za otočne proizvođače - postojeće i buduće nositelje oznake HOP i to s područja otoka Iž, Rave, Molata, Ista, Oliba i Premude.
Javni poziv je raspisan do 30. listopada i to u svrhu promicanja Hrvatskog otočnog proizvoda, poticanja razvoja otočne proizvodnje i jačanja konkurentnosti otočnih proizvoda na tržištu. S njim se financiraju i sufinanciraju troškovi nastali u svrhu ishođenja rješenja i/ili potvrdnih dokumenata u cilju dodjele prava uporabe HOP, troškovi nastali u svrhu ishođenja rješenja ili potvrdnih dokumenta u cilju obnove prava uporabe oznake HOP za postojeće proizvode te dodjeljivanje otočnih proizvođača -nositelja oznake HOP na sajmovima i manifestacijama u zemlji i inozemstvu.
Kako bi pravne i fizičke osobe, odnosno otočni proizvođači, ostvarili pravo na dodjelu sredstava Grada Zadra po ovom javnom pozivu, one moraju podnijeti zahtjev za dodjelu potpore za promicanje HOP i tražene priloge najkasnije do 30. listopada 2020. godine. Moraju imati sjedište na otocima Iž, Rava, Ist, Molat, Oli i Premuda te djelatnost moraju obavljati na navedenim otocima i ne smiju ostvarivati potporu za istu namjenu po drugom javnom pozivu ili natječaju Grada, niti dugovanja prema Gradu.
Ukupni raspoloživi iznos po javnom pozivu utvrđen je u proračunu Grada Zadra za 2020. godinu u iznosu od 30 tisuća kuna, od čega će se na ishođenje oznake HOP i obnovu oznake dodijeliti najviše do tri tisuće kuna za sve kandidirane proizvode, dok će se za sudjelovanje otočnih proizvođača nositelja oznake HOP na sajmovima i manifestacijama dodijeliti najviše četiri tisuće kuna po korisniku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno