Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Grad Zadar daje potpore postojećim i budućim nositeljima oznake HOP

23.07.2020. 14:12


Grad Zadar, UO za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, 20. srpnja objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za otočne proizvođače – postojeće i buduće nositelje oznake HOP i to s područja otoka Iž, Rave, Molata, Ista, Oliba i Premude.
Javni poziv je raspisan do 30. listopada i to u svrhu promicanja Hrvatskog otočnog proizvoda, poticanja razvoja otočne proizvodnje i jačanja konkurentnosti otočnih proizvoda na tržištu. S njim se financiraju i sufinanciraju troškovi nastali u svrhu ishođenja rješenja i/ili potvrdnih dokumenata u cilju dodjele prava uporabe HOP, troškovi nastali u svrhu ishođenja rješenja ili potvrdnih dokumenta u cilju obnove prava uporabe oznake HOP za postojeće proizvode te dodjeljivanje otočnih proizvođača -nositelja oznake HOP na sajmovima i manifestacijama u zemlji i inozemstvu.
Kako bi pravne i fizičke osobe, odnosno otočni proizvođači, ostvarili pravo na dodjelu sredstava Grada Zadra po ovom javnom pozivu, one moraju podnijeti zahtjev za dodjelu potpore za promicanje HOP i tražene priloge najkasnije do 30. listopada 2020. godine. Moraju imati sjedište na otocima Iž, Rava, Ist, Molat, Oli i Premuda te djelatnost moraju obavljati na navedenim otocima i ne smiju ostvarivati potporu za istu namjenu po drugom javnom pozivu ili natječaju Grada, niti dugovanja prema Gradu.
Ukupni raspoloživi iznos po javnom pozivu utvrđen je u proračunu Grada Zadra za 2020. godinu u iznosu od 30 tisuća kuna, od čega će se na ishođenje oznake HOP i obnovu oznake dodijeliti najviše do tri tisuće kuna za sve kandidirane proizvode, dok će se za sudjelovanje otočnih proizvođača nositelja oznake HOP na sajmovima i manifestacijama dodijeliti najviše četiri tisuće kuna po korisniku.