Akcija usmjerena na prevenciju krađa i džeparenja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Policija nastavlja preventivne aktivnosti u trgovinskim centrima u sklopu projekta »Sigurnost u turizmu Zadarske županije«
PU Zadarska
Informiranošću do samozaštite

Nastavljene su preventivne aktivnosti iz projekta »Sigurnost u turizmu Zadarske županije« usmjerene na prevenciju krađa i džepnih krađa u trgovinskim centrima. Aktivnosti su provodili kontakt policajci Druge policijske postaje Zadar u suradnji s policijskim službenicima za prevenciju Ureda načelnika, stranim policijskim službenicima iz Republike Mađarske, Poljske i Austrije koji borave na području PU zadarske u okviru projekta »Sigurna turistička destinacija«.
Nositelj ovog projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije. Partneri su Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, a projekt podržavaju i drugi partneri u lokalnoj zajednici.
Posjetitelje trgovinskog centra policijski službenici za prevenciju, kontakt policajci i strani policijski službenici upoznali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju te važnim telefonskim brojevima pozivom na koje mogu potražiti pomoć.
Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti o obilježjima kaznenog djela i ponašanjima počinitelja, kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtvom kaznenog djela.
Također im je skrenuta pozornost na važnost brzine dojave policiji i suradnje građana s policijom.
Prilikom posjeta u trgovinskom centru posjetitelji su upoznati i sa savjetima iz informativnog letka »Ne ostavljajte djecu samu u vozilima«.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno