Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Akcija usmjerena na prevenciju krađa i džeparenja

23.07.2021. 10:42


Nastavljene su preventivne aktivnosti iz projekta »Sigurnost u turizmu Zadarske županije« usmjerene na prevenciju krađa i džepnih krađa u trgovinskim centrima. Aktivnosti su provodili kontakt policajci Druge policijske postaje Zadar u suradnji s policijskim službenicima za prevenciju Ureda načelnika, stranim policijskim službenicima iz Republike Mađarske, Poljske i Austrije koji borave na području PU zadarske u okviru projekta »Sigurna turistička destinacija«.
Nositelj ovog projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije. Partneri su Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, a projekt podržavaju i drugi partneri u lokalnoj zajednici.
Posjetitelje trgovinskog centra policijski službenici za prevenciju, kontakt policajci i strani policijski službenici upoznali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju te važnim telefonskim brojevima pozivom na koje mogu potražiti pomoć.
Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti o obilježjima kaznenog djela i ponašanjima počinitelja, kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtvom kaznenog djela.
Također im je skrenuta pozornost na važnost brzine dojave policiji i suradnje građana s policijom.
Prilikom posjeta u trgovinskom centru posjetitelji su upoznati i sa savjetima iz informativnog letka »Ne ostavljajte djecu samu u vozilima«.