Krajem lipnja više od 60 tisuća zaposlenih u Zadarskoj županiji

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Ohrabrujući podaci sa Zavoda u Zadru
To je povećanje za gotovo tri tisuće u odnosu na na isti dan prošle godine kada smo imali 57.375 zaposlenih, a radi se o rastu od 5,2 posto. Mjere za očuvanje zaposlenosti hrvatske Vlade te županijske potpore poduzetnicima i obrtnicima dale su rezultate
Marko GRACIN/NOVI LIST
Najveće zapošljavanje zadnjih mjeseci tradicionalno se bilježi u turizmu i ugostiteljstvu

Zadarska županija i na koncu šestog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja zaposlenih. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, posljednjeg dana lipnja u Zadarskoj županiji imali smo 60.356 zaposlenih osoba. To je povećanje za gotovo tri tisuće u odnosu na na isti dan prošle godine kada smo imali 57.375 zaposlenih (rast od 5,2 posto).
Mjere za očuvanje zaposlenih koje je poduzela hrvatska Vlada dale su vidljiv rezultat, uz potpore poduzetnicima i obrtnicima koje smo donijeli mi na razini Županije, gradova i općina. Zaposlenost se očuvala, radnici nisu izgubili radno mjesto, mnogi poduzetnici su izbjegli nelikvidnost i sačuvali svoje tvrtke i obrte, pokazala je analiza Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.
- Možemo biti zadovoljni brojkama jer je, unatoč još uvijek prisutnoj pandemiji koronavirusa, broj zaposlenih porastao. Situacija je bolja od očekivanja, prešli smo broj od 60 tisuća zaposlenih i očekujemo da će se pozitivan trend nastaviti tijekom srpnja i kolovoza, istaknuo je župan Božidar Longin i dodao da će to najviše ovisiti o razvoju epidemiološke situacije.
- Imamo vrlo dobru turističku sezonu. U dosadašnjem dijelu srpnja ostvarili smo 90 posto dolazaka u usporedbi s rekordnom 2019. godinom, a u prvih šest mjeseci ove godine imamo 32 posto više noćenja u usporedbi s prošlom godinom, dok u nautičkom turizmu bilježimo povećanje noćenja od čak 138 posto. Ovakvu situaciju trebamo zadržati do kraja sezone i svi zajedno se moramo potruditi da epidemiološka slika bude dobra i da nam turisti ostanu što dulje, istaknuo je župan.
Broj zaposlenih u Zadarskoj županiji tijekom zadnjih godina značajno je porastao. Primjerice, u odnosu na 2014. godinu taj se broj povećao za 7576 osoba, što je rast od 14,4 posto.
Dobre brojke u Zadarskoj županiji prate i one na državnoj razini gdje je broj zaposlenih na dan 30. lipnja 2021. veći za 54.499 (3,5 posto) u odnosu na godinu ranije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno