Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Balić: Ubili su nas cepelini

Autor: Ivan Volarić

22.08.2008. 22:00
Balić: Ubili su nas cepelini

Foto: AP



Hrvatski rukometaši su uglavnom teško mukom birali riječi nakon utakmice. Najprisebniji je bio onaj koji je nerado govorio s novinarima posljednjih dana – Ivano Balić.
– Ništa, teška i tvrda utakmica kao što smo očekivali. Imali smo i mi i oni prilike da se rezultatski osjetnije odvojimo. Napadali smo statički u zadnjih deset minuta, nismo bili agresivniji. Prodali su nam tri cepelina kada su suci digli ruku za pasivan napad i to nas je vjerojatno ubilo u pojam. Kad dobiješ gol iz cepelina…, a mi smo ih se nazabijali prošlih godina, to digne moral cijeloj ekipi. Ništa, idemo se odmoriti, treba se spremiti. Idemo opet na glavu – rekao je Balić.
Mirza Džomba je zastao, želio nešto kazati, ali nije mogao…
– Ne znam što reći… Možda kasnije – dobacio je lijevoruki golgeter.
Ni Goran Šprem nije ponudio puno više.
– Što da kažem. Šteta. Imali smo ih. Ne, nisam pametan. Ništa, treba dignuti glave i otići po broncu.
Samokritičan je bio Blaženko Lacković. S razlogom – imao je šut 0:6!
– Teško je nešto više reći. Ja sam samokritičan, trebao sam ih izbiti izvana, kada su vidjeli da nam ne ide, zatvorili su na pivca, zgusnuli obranu. Teško je to bilo probiti – kazao je Lacković.
“Pivac” Igor Vori najbolje zna o čemu govori Lacković.
– Tipična utakmica Hrvatske i Francuske. U nastavku smo primili nekoliko glupih golova koji su vjerojatno presudili – rekao je Vori.
Izbornik hrvatske rukometne reprezetnacije nije doživio tragično poraz od Francuza u polufinalu OI-a. Pokušao je trezveno i realno sagledati stvari nakon utakmice koja je Hrvatsku izbacila iz utrke za zlato.
– Bez obzira na poraz, moram čestitati igračima. Možda je netko od igrača bio bolji ili slabiji, ali svi su željeli. Francuzi su na kraju dobili dva razlike. Vidjeli ste i sami da smo u većem dijelu utakmice imali rezultatski priključak. Puno smo mijenjali zone, u obrani smo sve pokušavali, međutim činjenica je da nismo imali dan na golu. Teško je održavati bilo koji obrambeni sustav bez vratarskog učinka. Teško je i bez vanjskog šuta, igrače je iscrpilo stalno forsiranje prolaza. Međutim, ništa još nije gotovo. Igramo za medalju. Trebamo staviti glave skupa, zaboraviti ovu utakmicu i nastojati se s medaljom vratiti kući.
Zašto niste pružili priliku Losertu kada je bilo vidljivo da Alilović nije na razini?
– Procjena je bila da nije baš za utakmice. A bez vratara ne možeš dobiti ovakvu utakmicu, na ovakvoj visokoj razini. U prvom poluvremenu nam se ozlijedio i Valčić, osjetio je bol u koljenu. Lacković isto tako. Ostali smo bez šutera, spali samo na igrače koji traže prolaz. To je bila otežavajuća okolnost. U trenucima kada smo vodili primili smo šokantne golove. To mi je krivo. Promašili smo tri penala. I pored svih problema koje smo imali u kritičnim trenucima primili smo jeftine golove. Borimo se za broncu, pokušat ćemo sve da je osvojimo – kazao je Červar.


Navijačka podrška
Uz hrvatske navijače bilo je nekoliko stotina navijača među 10.000 tisuća okupljenjih u dvorani. Pored sportaša, članova hrvatske misije, neki su doputovali posebno za završne dvoboje. Viđene su hrvatske zastave s natpisima Poreč, Prečko, Split… I Francuzi su imali podršku navijača, svojih sportaša… Kinezi su uglavnom bili neutralni sve dok se jedan navijač s kapicom hrvatske vaterpolske reprezentacije istekom prvog poluvremena nije slučajno našao na krivoj tribini. I natjerao nekoliko tisuća Kineza da navija za hrvatsku. Šteta što je brzo stigao kraj prvog poluvremena.


Sutra protiv Španjolaca za broncu
U drugom polufinalnom dvoboju Island je svladao Španjolsku 36:30, izborivši sutrašnji finale protiv Francuske (9.45), dok će Španjolska protiv Hrvatske (7.30) igrati utakmicu za treće mjesto. Najbolji u sastavu Islanda, kojemu će ovo biti jedina medalja osvojena u Pekingu, bili su Gudjon Valur Sigurdsson i Geirsson sa po sedam postignutih golova, dok je redove Španjolaca sa sedam golova postigao Rocas.
Rezultati za poredak od 5. do 8. mjesta: Rusija – Danska 28:27, Poljska – Južna Koreja 29:26.