Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Bandić darovao Biogradu pauk vozilo

Autor: Jelica Farkaš

22.08.2009. 22:00
Bandić darovao Biogradu pauk vozilo


Bandić je primijetio da je Biograd izmijenio lice, da jednostavno odiše jednim novim stihom i ostavlja dojam suvremenog gradskog središta
Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić posjetio je Biograd te tom prilikom, donirao pauk vozilo vrijedno 120.000 kuna. Izvijestio je ovom prilikom kako je osigurano i 500 sjedalica za tribine nogometnog klub Primorac, a slijedi i donacija jednog vatrogasnog vozila biogradskom DVD-u. Ovaj posjet, međutim, uzvratni je posjet zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića gradonačelniku grada Biograda Ivanu Knezu, koji bi između ostalog trebao rezultirati i boljom suradnjom te prijateljstvom ovih dvaju gradova.
– Gospodin Knez posjetio me je prije svoga puta u Japan, te sam tom prigodom dao apsolutnu podršku organizaciji Gradonačelnici za mir, te nema razloga da i Grad Zagreb ne postane dio tog projekta, koji zagovara mir u svijetu, solidarnost među gradovima, ruši barijere nacionalnih granica i ideoloških razlika. Mislim da je to danas prioritet, kazao je Bandić, kako se Nagasaki i Hiroshima ali i naš Vukovar ne bi nikada više ponovili. Nakon toga prezentiran je kratki film o gradu Biogradu i njegovim dosadašnjim postignućima kao i razvojnim projektima, na što je Bandić kazao, kako je i sam primijetio da je Biograd koga zna od ranije, izmijenio lice, da jednostavno odiše jednim novim stihom i ostavlja dojam suvremenog gradskog središta. Posebno raduje činjenica a što je evidentno i u strukturi vlasti, dobra suradnja političkih stranaka, jer to je jedini pravi recept uspjeha, točnije budućnost općina, gradova, županija i čitave hrvatske države. Biograd je dakle preteča suvremene hrvatske budućnosti, zaključio je Bandić. Za darovano pauk vozilo kazao je kako je ono nužno zlo, te da želi da sudionici u prometu budu na toj razini prometne kulture da ga gradska tvrtka Bošana što manje koristi. Na skupu u gradskoj vijećnici razmijenjeni su pokloni dvaju gradonačelnika, a u ime biogradskog Nogometnog kluba Primorac, njegov predsjednik Darko Banić poklonio je gradonačelniku Bandiću zastavicu kluba te dres s njegovim imenom. Istaknuo je tom prilikom kako NK Primorac ove godine slavi 90 godina postojanja, te da je pokrenuta inicijativa o nogometnom susretu s Dinamom, koji je gostovao u Biogradu prija 30-ak godina, a u čemu je zagrebački gradonačelnik obećao pomoći. Valja još svakako naglasiti da su ovom susretu dvaju gradonačelnika, nazočili i njihovi bliži suradnici a uz Milana Bandića, nazočan je bio i gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo te predstavnici branitelja. Uz gradonačelnika Kneza i suradnike, skupu je nazočio i višestruki zlatni karatist svjetski i europski karate prvak Danil Domdjoni. Nakon toga gradonačelnici Milan Bandić i Ivan Knez sa suradnicima prošetali su gradom, slikali se kraj spomenika ždralu na biogradskoj rivi i popili kavu s građanima.


Tri godine, 11 mjeseci i 28 dana


Jedno od neizbježnih novinarskih pitanja bilo je upućeno Bandiću: hoće li se kandidirati za predsjednika države i ima li ovaj posjet s tim nekakve veze. Konkretnog odgovora nije bilo, ali je Bandić rekao da njegove aktivnosti nisu novijeg datuma, jer već tri godine, jedanaest mjeseci i 28 dana radi po 16 sati na dan.
– Uvijek sam među ljudima, volim ih i kada god i kako god mogu nastojim pomoći. Dođe li do kandidature čut ćete na vrijeme, ostao je dosljedan Bandić.