Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Općina Stankovci financira udžbenike

Autor:

22.08.2009. 22:00
Općina Stankovci financira udžbenike

Foto: Vedran SITNICA



U tijeku je predbilježba u OŠ Petra Zoranića i u ponedjeljak će ravnatelj imati podatke, nakon toga će se ugovoriti sve s izdavačkom kućom, a mi ćemo to financirati, rekao je načelnik Općine Stankovci Željko Baradić
Nakon Odluke o ukidanju besplatnih udžbenika neke općine i gradovi u Zadarskoj županiji pomoći će svojim stanovnicima barem djelomičnim financiranjem. Većinom je to u mjestima u kojima su i prije odluke Vlade financiranjem potpomagali kućni budžet roditelja školaraca. Ovisno o razredu u koji ide njihovo dijete roditelji bi morali dati od 750 pa do čak 2.000 kuna. Prema svemu sudeći ove godine najbolje će proći roditelji u Viru kojima je uz knjige za školarce Općina Vir odlučila darovati i jednokratnu pomoć za financiranje školske opreme.
Još od 2003. godine pomažemo roditeljima školaraca te uz sredstva za udžbenike, dajemo i sredstva za kupnju školske opreme i prijevoz srednjoškolcima koji putuju u Zadar. Država je platila prvi put prošle godine. Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost, rekao je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović dodajući kako se stipendiraju i studenti te kako je svim osnovnoškolcima koji su bili odlični Općina Vir prošle godine poklonila i prijenosna računala.
Dobro će proći i roditelji u općini Stankovci, jer će i tamo udžbenici biti financirani u potpunosti.
U tijeku je predbilježba u OŠ Petra Zoranića i u ponedjeljak će ravnatelj imati podatke, nakon toga će se ugovoriti sve s izdavačkom kućom, a mi ćemo to financirati, rekao je načelnik Općine Stankovci Željko Baradić ističući kako su i prije nego li je vlada to preuzela na sebe u Stankovcima financirali udžbenike.
U Općini Posedarje spremni su na finaciranje jednog dijela troškova, rekao nam je načelnik Ivica Juričević.
– Pokušavamo se dogovoriti s dobavljačem i spremni smo pomoći. Dio knjiga smo dobili jer smo općina koja je na području od posebne državne skrbi, jučer smo imali sastanak u školi i tražimo da nam dobavljači daju predračun, a mi ćemo financirati jedan dio, rekao je Juričević dodajući kako nemaju novca za razbacivanje, ali rješenje će pronaći u narednom razdoblju.