Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Galop po Ravnim kotarima

22.08.2010. 22:00
Galop po Ravnim kotarima


U kasačkim utrkama za Kup “Ravni kotari” na 1.600 metara dugoj stazi pobijedila je kobila Diva biter Oak vlasnice Sandre Cerjanec, a za Kup “Zadarska županija” Victory Record u vlasništvu Lidije Bašnec iz Lipika
Unatoč krizi i danu žalosti u gradu Benkovcu, na čijem je terenu hipodrom “Ravni kotari”, uz crni flor na hrvatskim trobojnicama u subotu predvečer održane su 13. po redu Međunarodne konjičke utrke galopera i kasača. Organizatori su bili Hrvatski galopski savez i Konjički galopski klub “Oluja ’95” predsjednika Radoslava Rade Bobanovića.
Uz dobro popunjenu ogradu uz zapadnu stazu hipodroma s ljubiteljima konja i znatiželjnika, najveći pljesak dobio je petogodišnji engleski punokrvni pastuh Freshman uzgojen u Njemačkoj, a koji je u vlasništvu Tajane Grdak i Miše Mraovića, pobjednik glavne utrke za Kup “Oluja ’95”. Na leđima džokeja Jana Havlika, koji je jahao pobjedničke konje na sve tri galopske utrke, tek za konjsku njušku na stazi dugoj 2.200 metara s rezultatom 2.21,5 minutu na cilj je dogalopirao ispred sedmogodišnje kobile Asta la Luce iz konjičkog kluba Vreba u Hrvacama i Đoni Travolte iz beogradske ergele Surčin.
Nagrade su pored Rade Bobanovića, u tri galopske i dvije kasačke utrke s ukupno 34 konja, dodjeljivali karlovački župan Ivan Vučić, zadarski dožupan Đani Bunja, direktor hrane i pića u hotelsko-turističkoj kući Ilirija Slaven Desnica, stankovački načelnik Željko Baradić te Dragan Peraić iz tvrtke Plodovi Fructus d.o.o.
U galopskoj utrci arapskih konja za Kup “Polača” na stazi dugoj 1.600 metara pobijedio je konj Amar, poljski uzgoj star četiri godine u vlasništvu Miroslava Kinčija. Za Kup “Ilirija” na stazi od 1.400 metra pobijedio je Classic Spirit iz konjičkog kluba Vreba u Hrvacama koji je potom odlukom kolegija sudaca poslan na doping kontrolu.
U kasačkim utrkama za Kup “Ravni kotari” na 1.600 metara dugoj stazi pobijedila je kobila Diva biter Oak vlasnice Sandre Cerjanec, a za Kup “Zadarska županija” Victory Record u vlasništvu Lidije Bašnec iz Lipika.
Komentatori su bili Milivoj Mijo Brkić i Danijel Botić. Već tradicionalno nije izostala dobra ponuda ića i pića.