Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Moramo igrati bolju obranu

22.08.2010. 22:00
Moramo igrati bolju obranu


Za napad se ne bojim. Mi uvijek možemo zabiti, Novom Zelandu smo zabili 93, a Jordanu opet preko 80. Ako obranimo dobro i spustimo protivnika na 65-70 poena, tu dobivamo 7-8 razlike. Jednostavno, loše igramo obranu i to trebamo popraviti – kazao je Planinić
Na prvim dvjema utakmicama posljednjeg pripremnog turnira, uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Tursku, hrvatska reprezentacija nije ostavila baš najbolji dojam. Naravno, nije ni igrala u najjačem sastavu, jer Roko Ukić još uvijek nije u potpunosti spreman, a drugu utakmicu izbornik Vranković odlučio je odmoriti i Marka Banića, te Davora Kusa. Uz to, pokušao je polako vraćati Zorana Planinića, kojemu su to bile prve utakmice nakon oporavka od ozljede, a i ostale igrače je mnogo rotirao, kako bi svi dobili priliku. Ipak, i u takvoj situaciji, moglo se odigrati bolje, naročito u obrani. I protiv Novog Zelanda, koji je Hrvatskoj zabio 88 poena i protiv Jordana, koji je zabio 75, ali je također bio u igri do posljednjih minuta. Svjesni su toga i sami igrači.
– Nakon dobrog prvog poluvremena, drugo je bilo malo tužno i za gledati i sudjelovati u tome. Moramo se malo uozbiljiti i u ovakvim utakmicama, sa 15 razlike otići na 25, a ne da se oni vrate na sedam-osam. Treba izbjeći te crne rupe i jednostavno ranije prelomiti utakmicu – kaže Zoran Planinć i dodaje.
– Moramo igrati bolje, pogotovo u obrani. Za napad se ne bojim. Mi uvijek možemo zabiti, Novom Zelandu smo zabili 93, a Jordanu opet preko 80. Ako obranimo dobro i spustimo protivnika na 65-70 poena, tu dobivamo 7-8 razlike. Jednostavno, loše igramo obranu i to trebamo popraviti.
Izbornik je više puta istaknuo da mu je pomoć Planinća itekako potrebna, te bi ga sigurno želio povesti u Tursku, no hoće li i koliko moći hrvatski razigravač, vidjet će se u idućih nekoliko dana.
– Protiv Jordana sam se osjećao dosta bolje nego protiv Novog Zelanda, ali još uvijek imam tu neku kočnicu. Krenem pa stanem. Valjda će svaka utakmica biti bolja. Nedostaje mi treninga, napravio sam samo jedan trening s momčadi. Nadam se da će mi ova četiri dana treninga dosta pomoći pa ćemo vidjeti.
Ni Hrvoje Perić nije bio zadovoljan igrom protiv Jordana, ali je istaknuo da je najvažnije da pobjeda nije dolazila u pitanje.
– Isprobavali smo dosta stvari pa je tu možda nastala mala konfuzija u drugom poluvremenu. Trebalo bi biti svih četrdeset minuta, kao što je bilo prvih dvadeset – kazao je Dubrovčanin.
Što treba popraviti do odlaska u Istanbul?
– Sigurno obranu. U drugom poluvremenu smo primili previše koševa. Bilo je dosta rupa u obrani, tako da u tom dijelu možemo i moramo odigrati bolje.