Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Neka u našim srcima i obiteljima vlada mir

22.08.2010. 22:00
Neka u našim srcima i obiteljima vlada mir


Svečano misno slavlje u povodu blagdana Kraljice Mira u istoimenoj crkvi na Stanovima u Zadru predvodio je fra Ante Barišić. Nakon euharistijskog slavlja održana je tradicionalna procesija s Gospinim kipom.
Fra Ante je u uvodnim riječima na poseban i dojmljiv način pozvao na molitvu za ljubav i mir, koji moraju biti učvršćeni u vjeri i Isusu Kristu. Mir, sloga i ljubav, izdvojene su kao vrijednosti koje izgrađuju obitelj uz zagovor Bogorodice.
– Svijet danas čezne za mirom, a samo Bog može dati onaj pravi mir putem svoje posrednice Blažene Djevice Marije. Neka u našim srcima i obiteljima vlada mir. Sv. Franjo učinio me oruđem svoga djelovanja, da tamo gdje je nemir sijem mir. Molit ćemo danas za novi početak, za novi početak s Kraljicom Mira moleći za njezin zagovor, jer smo se danas i okupili da proslavimo našu zaštitnicu, istaknuo je fra Ante.
Još od četvrtka u Župi na Stanovima fra Ante Barišić održavao je seminare duhovne obnove pri čemu je istaknuo veliku važnost duhovne obnove čiji rezultati bi se, kako kaže trebali vidjeti sada, nakon svega. Tijekom duhovne obnove istaknuta je veličina dara euharistije, molitve na koljenima i zagovora Djevice Marije. Po Božjoj milosti i ljubavi, kaže fra Ante, postajemo sudionici nevidljivih nebeskih dobara. Predvoditelj duhovne obnove uputio je u potrebu otvorenost Duhu Svetom kako bi naša srca bila ispunjena Božjim darovima, ljubavlju i darom mira.
– Znamo da smo često rastreseni, đavao nas želi prevariti i zavesti, svijet od Boga udaljiti. Zato ove dane raskajana srca, iskreno i skrušeno, molimo Gospodina da nam oprosti i da nas oslobodi od grijeha. Ovih dana željeli smo stvoriti više prostora u svom srcu za Mariju, a onda i za njezina sina, jer je ona trajno «uronjena» u njega. Molim Boga svetoga da nas dovede do Marije. Krist i Marija su oni koji donose mir koji smo toliko puta doživjeli, naglasio je fra Ante.
Na svečanom euharistijskom slavlju posebno je istaknuta vrijednost, odnosno važnost ljudskog života, mira i ljudskosti, ali i spokoja koji nam daruje Marija.
– Molimo Mariju za sve one koji se u kulturi smrti bore za život. U križevima života Marija je ta koja nam je uzor i život. Nastojite slušati Mariju, a slušat ćete je ako slušate Duha Svetoga. Neka vas ispuni ljubav Kristova, neka vas učini apostolima svoje vjere, zaključio je fra Ante Barišić na kraju svečanog misnog slavlja na Stanovima.