Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Poveli, stali, pa nadrapali

22.08.2010. 22:00
Poveli, stali, pa nadrapali


Dalmatinski derbi na Poljud je privukao oko 10.000 navijača. Razlog su dobre igre i rezultati bilih. Trener Poklepović nije želio kalkulirati sa početnom jedanaestoricom na travnjak je poslao istu momčad koja je u četvrtak uvjerljivo pobijedila Unireju (4:1), samo je umjesto ozlijeđenog Strinića od prve minute istrčao Jozinović. Domaćini su od prve minute krenuli svim snagama prema vratima Ježine ne bili što prije zatresli njegovu mrežu. Dvije izgledne prilike propustio je realizirati “Zadranin” u dresu Hajduka Tomasov. Najprije je njegov udarac obranio Ježina, a u drugom pokušaju lopta je otišla pored gola. Potom se u prilici našao Trebotić njegov udarac iz blizine u korner je izbacio gostujući igrač. Splićani su dominirali travnjakom ali bez učinka. Prvi udarac prema vratima Subašića Zadrani su uputili u 31. minuti kada je Banović sa nekih 30-tak metara pokušao iznenaditi hajdukovog vratara. Zadrani su u 34. minuti poveli zahvaljujući kardinalnoj pogrešci vratara Subašića. Hajdukovac na posudbi u Zadru, Pezo pucao je sa nekih 30-tak metara lopta je prošla kroz ruke Subašića i završila u mreži. Tako su gosti sasvim neočekivano poveli. Minutu poslije Anas Sharbini je sa 5-6 metara nakon idealnog centaršuta Jozinovića pucao glavom ali je lopta otišla preko gola. Splićani su uspjeli stići do poravnanja u 39. minuti, Jozinović je dugom loptom pronašao Tomasova koji je prevario Glumca i sa nekih 12-13 metara pucao – Ježina je bio nemoćan.
Već na početku drugog poluvremena “bili” su stigli do vodstva. Anas Sharbini je ubacio u kazneni prostor gostiju, Vukušić je pucao glavom sa desetak metara Ježina je bio nemoćan. U 51.minuti Jerbić je izveo slobodni udarac sa nekih 25 metara, lopta je završila na gredi iznad nesigurnog Subašića. Nakon pogreške vratara Ježine koji je kratko odbio loptu do Ibričića, najbolji hajdukov igrač pucao je sa vrha kaznenog prostora, lopta je “očešala” gredu i završila preko gola. Minutu prije nego što je Vukušić postigao svoj drugi, a hajdukov treći zgoditka u stopostotnoj prilici bio je Andrić, izašao je sam pred Ježinu, no vratar gostiju je obranio njegov udarac. Potom je Čop ukrao loptu obrani gostiju, idealno je poslušio Vukušića koji iz blizine šalje loptu u mrežu gostiju. U posljednjoj minuti susreta Ibričić je sa vrha kaznenog prostora pucao, pogodio je lijevi donji kut vratara Ježine. Hajduk je rutinski stigao do nove pobjede i tri nova prvenstvena boda.
 


HAJDUK – ZADAR 4:1


SPLIT – Gradski stadion Poljud.Gledatelja 10.000. Sudac Mario Strahonja (Zagreb ) 6,5 Pomoćnici : Krunoslav Ambrinac ( Zagreb ) , Tvrtko Jureša ( Zagreb ) .Četvrti sudac : Jurica Mihalj ( Velika Mlaka ). Strijelci : 0:1 Pezo (34′), 1:1 Tomasov (39′), 2:1 Vukušić (48′), 3:1 Vukušić (81′), 4:1 (Ibričić 90′). Žuti kartoni: Bilaver, Puljić , Peraić (Zadar )
HAJDUK: Subašić 5, Oremuš 6, Maloča 6, J.Buljat 6,Jozinović 6,5, Andrić 6,5, Trebotić 6 (od 61. Brkljača 6 ), Tomasov 6,5, (od 76.Vejić -), Ibričić 6,5, An.Sharbini 6,5 (od 63.Čop 6,5 ) Vukušić 7
ZADAR: Ježina 6, Puljić 5, Con 5,5, Glumac 5,5, Bilaver 5,5 (od 13. Peraić), Begonja 5,5, Jerbić 6, Pezo 6 (od 81. Anić-), Banović 5,5, Šare 5,5, Santini 5,5 ( od 68. Gospić -)




 


IZJAVILI SU:


Stanko Poklepović, Trener Hajduka: Najvažnije nam je bilo pobijediti, da do tri boda dođemo bez obzira na način na koji dođemo. Igrači su bili iscrpljeni i ispražnjeni nakon utakmice s Unireom, a posebice ih je teško bilo motivirati. Mislim da smo zasluženo pobijedili, iako sam svjestan da nismo igrali najbolje. Osobno sam strašno umoran iznutra jer nije bilo lako “gurati” igrače od prve minute, ne bi li ih na taj način pokrenuo. Protiv Unireje branit će Subašić bez obira na gol koji je primio.
Dalibor Zebić, trener Zadra: Očekivali smo umornog i iscrpljenog Hajduka koji je tako i djelovao u većem dijelu susreta. Nažalost moji igrači nisu iskoristili ponuđenu priliku, posebice nakon što nam je Subašić poklonio zgoditak. Do 60. minute još smo se nekako i držali, no nakon toga moji su igrači fizički pali i u posljednjih deset minuta pokvarili smo dojam koji smo ostavili u većem dijelu susreta. Čeka nas teška borba za ostanak, imamo mali fond igrača i do kraja prijelaznog roka trebali bi dovesti barem 2-3 igrača.


 


8 milijuna eura za Ibričića?


Senijad Ibričić, čini se, ipak će u samoj završnici ljetnog prijelaznog roka napustiti Hajduk, iako je najavio da je spreman karijeru završiti na Poljudu. Naime trener Galatasaraya Frank Rijkaard zatražio je od čelnika kluba da dovedu Ibričića. Navodno su spremni platiti osam milijuna eura Hajduku za Ibričićeve “papire”. Ponuda je to koju će predsjednik Joško Svaguša zasigurno teško moći odbiti.


 


U svečanoj loži Sven Goran Eriksson


Susret je iz svečane lože promatrao Sven Goran Eriksson bivši izbornik Engleske, Obale Bjelokosti i mnogih europskih klubova, u društvu Tomislava Ivića najtrofejnijeg trenera Hajduka. Stigao je u Split na poziv organizatora Međunarodnih dana Sportskih igara mladih .


 


Tornado bodrio Zadar


Na južnoj strani igrači Zadra imali su podršku nekih 100-tinjak svojih navijača pripadnika navijače skupine Tornado, koji nisu mogli nadglasati brojčanu i grlatiju Torcidu.


 


Slaven B. – Dinamo 0:2


Dinamo je s gostovanja u Koprivnice donio sva tri boda, igrači iz Maksimira slavili su rezultatom 2:0. Strijelci za “modre” bili su Ante Rukavina i Sammir.