Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Preplitanje mediteranskih mirisa i zvukova

22.08.2010. 22:00
Preplitanje mediteranskih mirisa i zvukova


Po slobodnoj procjeni organizatora iz Općine Vir i virske Turističke zajednice, u subotnjim večernjim i noćnim satima za trajanja čuvene ljetne manifestacije “Ribarska noć” virske ulice, trgove i obalni pojas Jadro “okupiralo” je oko desetak tisuća Virana, domaćih i stranih turista. Bila je ovo ne samo promidžba virskog već u cijelosti hrvatskog turizma, u kojoj je svatko od posjetitelja, od onih najmlađih do onih najstarijih, našao nešto zanimljivog i lijepog za sebe. Na virskim ulicama preplitali su se mirisi morskih plodova, počevši od srdela s gradela, daganja pripremljenih na buzaru u ogromnom loncu, liganja, sve do drugih morskih delicija uobičajenih za ovakve turističke fešte.
Za zabavni dio na ljetnoj su se pozornici pobrinule legende hrvatske zabavne glazbe Duško Lokin i Džo Maričić Maki potpomognuti mlađim glazbenim snagama Blažom i Emily. Plesalo se i pjevalo uz poznate hitove “Pozdravi je prijatelju moj”, “Ljubav je sve” i drugih do sitnih noćnih sati.
Na kraju kažimo da je ovoljetnu “Ribarsku feštu” po mnogočemu jedinstvenu i ovaj put osmislio, organizirao i u djelo proveo stručni tim kojem su uz djelatnike općinskog Komunalnog poduzeća “Čisti otok”, bili na čelu direktor ureda TZ-a Vir Šime Vučetić te stručni suradnik za informiranje pri Općini Vir Dražen Žepina.