Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stiže 200 surfera

22.08.2010. 22:00
Stiže 200 surfera


Od 17. do 19. rujna kamp Šimuni u Pagu bit će treću godinu za redom domaćin revijalne windsurfing regate EXTREME SPEED ONE HOUR SLALOM III koju organizira jedriličarski klub “Adria sport” iz Zagreba.
– Ove godine očekujemo više od 200 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, ali i iz Češke, Mađarske i Austrije. Zanimljivo je da su se već prijavili surferi iz Australije. Poziv na regatu poslan je i najboljim svjetskim jedriličarima na dasci. Nagradni fond iznosi 25 tisuća kuna.
Uz natjecanje surfera održat će se i mnoštvo zabavnih sadržaja, a dolazak su najavila i brojna poznata lica s hrvatske estradne scene i politike. Predviđen je i vatromet, najavljuje Lana Božović, direktorica marketinga u kampu Šimuni te ističe kako je organizacija ovakvog sportskog događanja važna zbog produžetka sezone.
– Dvjestotinjak natjecatelja startat će zajedno u maratonskoj verziji slaloma. Prošle godine uspjeli smo ostvariti našu viziju i organizirali smo jedno od najuzbudljivijih natjecanja ikada viđenih na ovim prostorima, čvrsto otisnuli Šimune na kartu najboljih mjesta za jedrenje na dasci te vjerujemo da će tako biti i ove godine, kazao je Igor Lerman, predsjednik jedriličarskog kluba “Adria sport”.