Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Miličević pomaže Zadru?

22.08.2011. 22:00
Miličević pomaže Zadru?


Nažalost, KK Zadar je u posljednjem periodu vrlo zapušten, i nije imao nikakvu razvojnu viziju. Ipak mislim da ima sve potrebne preduvjete za povratak u NLB ligu kao prvi korak, a potom se treba okrenuti i prema Europi – kaže Božo MIličević


Nema tome dugo, maksimalno tri godine, kad sam na cesti slučajno susreo “građanina x”, čovjeka iz užeg vodstva Cibone iz njenih najslavnijih dana, iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Taj mi je čovjek iz čista mira rekao “moram ti se ispričati”, a da mi nije stao na nogu, niti me ikada opsovao, niti mi je išta drugo učinio nažao. “Moram ti se ispričati zbog toga što sam s kolegom “y” devedesete u Zadar išao po Stojka Vrankovića, a vratio sam se s Božom Miličevićem kao pojačanjem za klub”. Slatko sam se tada nasmijao, očito je “građanina x” dugo mučila savjest i ova je nepotrebna i zakašnjela isprika u širem konkekstu bila više šaljiva nego ozbiljna, iako ju je on izgovorio smrtno ozbiljno. Voda pod mostom… Božino direktorovanje Cibonom ubrzo je nakon tog susreta došlo kraju, penziju će dočekati u ulozi savjetnika direktora NLB lige, ali taj tranzicijski mag i dalje je aktualan na domaćem košarkaškom tržištu.
Kad sam vidio medijsku crticu o mogućnosti da se Božo Miličević priključi Zadru, svojoj prvoj sportskoj ljubavi, pomislio sam “eto novog najsenzacionalnijeg košarkaškog ljetnog transfera, zaboravimo Smodiša”, ali sam će Božo demantirati taj transfer.
– Sigurno ne mogu prihvatiti nikakvo radno mjesto u Zadru s obzirom na posao koji sada radim u regionalnoj ligi. No, ako ljudi iz kluba misle da im ikako mogu pomoći, na raspolaganju sam im što se tiče bilo kakvog savjeta i rado ću podijeliti s njima svoje ideje. Činjenica je da klub u ovom trenutku prihoduje nula posto godišnjeg budžeta, ne jedan posto, ne petnaest posto, nego nula posto, a devedesete je prihodovao sto posto budžeta. Zadar je košarkaški brend koji treba razmišljati na europski način, a to u proteklom periodu nije bio slučaj – kaže Miličević.
– Nažalost, klub je u posljednjem periodu vrlo zapušten, i nije imao nikakvu razvojnu viziju. Ipak mislim da ima sve potrebne preduvjete za povratak u NLB ligu kao prvi korak, a potom se treba okrenuti i prema Europi – dodaje Božo. Barem ideje ništa ne koštaju, uvijek je bilo tako i ostalo je tako.