Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Kako staru odjeću pretvoriti u umjetničko djelo?

Autor: Josip Portada

22.08.2012. 22:00
Kako staru odjeću pretvoriti u umjetničko djelo?

Foto: Josip PORTADA



U radionici su polaznici naučili kako se krpice mogu dobro iskoristiti za izradu raznih ukrasnih predmeta. Od krpica su se izrađivale slike i razni drugi zanimljivi predmeti, a polaznici su naučili i kako stare majice preurediti u nove odjevne predmete, rekla je Malina Zuccon Martić
U organizaciji Centra za kulturu i informacije  Pag u kuli Skrivanat u Pagu  održana je Ljetna kreativna  radionica Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba pod  nazivom “Muzej u gostima”.  Pokrovitelj radionice bio  je Grad Pag, a sponzor Erste  banka. Bilo je to treće gostovanje Muzeja za umjetnost i obrt u Pagu.
Radionicu su vodili Malina  Zuccon Martić, voditeljica  Pedagoškog odjela Muzeja  za umjetnost i obrt, i njen  suradnik Danko Dujmović.
– U radionici su polaznici  naučili kako se krpice mogu  dobro iskoristiti za izradu  raznih ukrasnih predmeta.  Od krpica su se izrađivale  slike i razni drugi zanimljivi  predmeti, a polaznici su  naučili i kako stare majice  preurediti u nove odjevne  predmete. Za ovu radionicu  nije trebalo znati ni šivati ni  crtati. Polaznici škole su trebali donijeti samo škare, rekla je Malina Zuccon Martić.
Radionicu je pohađalo pedeset polaznika, među kojima je bilo djece i odraslih.  Posljednjeg dana radionice u  kuli Skrivanat je postavljena  izložba radova koji su nastali  u radionici. Malina Zuccon  Martić je polaznicima podijelila priznanja. Na izložbi je  postavljen velik broj radova i  dva velika kolaža od krpica.  Jedan kolaž bit će izložen u  Muzeju za umjetnost i obrt u  Zagrebu, a drugi je predan  Centru za kulturu i informacije Pag i to za potrebe  izložbe o Paškom kulturnom  ljetu.